Düşüşe Devam...

Trabzonspor maçı 26 sene sonra lider olup,seriyi devam ettirmek için gittiğimiz Galatasaray deplasmanından eli boş dönünce daha da anlamlı bir hal almıştı bizler için. Nitekim gerek futbolcularda;gerekse taraftarda Trabzonspor maçına ayrı bir hazırlık başlamıştı.Uzun bir aradan sonra koreografi lafının geçmesi bile bizleri heyecanlandırmaya yetti. Bunca beklentinin yanında Trabzon taraftarının her platformda bizlere sarfettiği yakışıksız söylemler,maçın heyecanına ufak da olsa katkıda bulunuyordu diyebilirim.

Maç günü geldiğinde ise beklentilerimiz tavan yapmış;bir an önce maç saatinin gelmesini bekliyorduk.Ancak bu beklentiler maça 10 dakika kala boş tribünleri görünce;takımın en golcü oyuncusu Batuhan’ın kadroda olmadığını öğrenince yerini derin bir endişeye bıraktı.Maçın başlamasıyla taraftarın da desteğiyle Eskişehirspor yine bilindik görüntüsündeydi.Skibbe’nin tek forvet ısrarı sebebiyle topu 3. bölgeye taşıyamayan,buna rağmen oyunun kontrolünü elinde tutan EsEs orta sahanın katkıları sonuç getirmeyince devreye golsüz berabere girdi.İkinci yarıya ise daha atak başlayan Trabzonspor,iki kalede de kaçan fırsatlardan sonra Burak Yılmaz’ın 3 dakikada attığı 2 golle mücadeleyi 2-0 kazanarak bu sene bize ilk iç saha mağlubiyetimizi yaşattı ve 9. sıraya kadar geriledik.

Maçtan sonra bizlerin kafasında olan soruların başında akıl almaz bir düşüş gösteren seyirci profilimiz ve takımın aldığı yenilgiler vardı. Açıkcası ben dün de Eskişehirspor’u golü yiyene kadar çok beğendim.Arzulu,tempolu bir görüntü sergileyen takım ilerde üretken olamayınca yine yenilgi kaçınılmaz oldu. Eğer Skibbe böyle bir oyunu lehine çevirmek istiyorsa bence takımı tek forvet oynatmaktan vazgeçmeli ve takıma motivasyon olarak katkı yapmalı…

Taraftara gelecek olursak;sezon başından beri yaşanan bu başıboşluğun bir çok sebebi olduğu aşikar.Gerek yaşanan şike olayları,gerek bilet fiyatları,gerekse tutulmayan sözler… Ancak 3. Liglerde bile seyirci rekoru kıran;gittiği her yere Eskişehirspor ruhunu taşıyan bu taraftarın bu saatten sonra tekrar görev başına geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Her fırsatta belli yerlerde koreografi yapılması için tutturan;dün ise neredeyse açığın üst bölümünü dolduramayan iyi gün dostları umarım dünkü taraftarın halini gördükten sonra hatayı kendinde ararlar.Çünkü bu taraftar her ne koşulda olursa olsun Eskişehirspor’u sahiplenmiş,adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Bizlere bundan sonra düşen ise onu bunu eleştirmek yerine şapkayı önümüze koyup düşünmek;bu düşüşe bir ‘’Dur!’’ diyebilmektir.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..