SKOR PEŞİNDE DEĞİLİZ; YA HİZMET YA TERKET

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Derneği'nin 2 gün önce yönetimin yaptığı geçiştirici açıklamaya cevabı ;

Kulüp Basın Sözcümüz Sayın Erdal Şahbaz’ın önceki gün resmi sitemize ve basına yansıyan açıklamalarını ara mesajları da anlamaya çalışarak dikkatlice, defalarca okuduk. Kulübün Basın Sözcüsü olarak yönetim kurulunun görüşlerini yansıttığını düşündüğümüz Sayın Erdal Şahbaz’ın açıklamalarından üzülerek anlıyoruz ki biz derdimizi yıllardır anlatamadığımız gibi yine anlatamamışız. Bu açıklamalar Yönetim Kurulumuzun, taraftarın hassasiyetlerinden, beklentilerinden, duygularından ve düşüncelerinden ne kadar uzak olduğunun bir teyidi olmuştur. Yine üzülerek anlıyoruz ki konuları saptırarak ve çarpıtarak yapmamız gerekenleri öteler gemimizi yürütürüz felsefesinin bu yönetim kaldıkça geçerli olacağı bir kez daha anlaşılmıştır.

Sayın Şahbaz açıklamasında stadyuma kira ödediklerini!!! belirterek, 3 yıldır stadyuma çeşitli yatırımlar yaptıklarını, stadyum zemini ve led reklam panolarının ciddi yatırım olduğunu belirtmiştir. Öncelikle kira ödemekle yükümlü olduğunuz bir yere kirayı ödemek zorundasınız. Bunu icraat gibi sunmak sadece bizim yönetimimize has bir özellik olsa gerek. Eskişehirspor ve futbolu takip eden herkes bilir ki her sezon öncesi TFF tarafından stadyumlar denetlenir, eksikler belirlenir ve giderilmesi istenir. Bu eksiklikler giderilmeden de maç oynanmasına izin verilmez. Bir nevi bunları yerine getirmek zorunluluktur. Taraftarın genelini ilgilendiren bölümlerde zorunluluklar dışında yapılan bir iyileştirme göremedik biz ilave edilen birkaç pisuar ve birkaç turnikeyi saymazsak. Bu sezon öncesi basına yansıyan eksikler yüzünden maçların oynanama tehlikesi haberlerini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizim bu haberlerden anladığımız bırakın iyileştirmeyi zorunlulukların bile yerine zar zor getirildiğidir.

Açık tribünün kapanması konusunda; yönetim tarafından çizdirilen projede yer alan locaların, stadyum temeline çok yük bindirdiği, eskiyen stadyumun temeli ve kolonlarının bu locaların ağırlığını kaldırmasının riskli olduğu uzman kişilerce rapor edildiği bilindiği halde başka söylemlerle gerçekleşmeme sebebinin açıklanmaya çalışması bize göre topu taca atma çabasından başka bir şey değildir. Toplamda en fazla 150-200 kişi locada maç izleyecek diye yaklaşık 11.000 taraftarın zaten son derece düşük olan maç seyir konforunun tribünlere konacak direklerle engellenilmesinin düşünülmesi bile yanlış bakış açısının en somut temel göstergesidir. Açığın üstünün kapatılması konusunda yönetimin yaptığı açıklamaları samimi ve mantıklı bulmuyoruz, konuyu saptırma çabaları gözümüzden kaçmıyor.

Yeni stadyum konusunda sayın basın sözcümüz, sayın başkanımızın normal günlerde tüm mesaisini bu işe ayırdığını beyan edip, bu konuda birlik ve beraberlik içinde olamadığımızdan dem vurmuş. Peki, sayın basın sözcümüze sormak istiyoruz somut olarak önümüze hangi projeyle geldiniz de birlik ve beraberlik içinde mücadele etmedik? Kapalı kapılar ardında devlet büyükleri ile yaptığınız görüşmeleri bizim bilmemize imkân ve ihtimal yoktur. Yönetim kurulu ya da başka yetkili bir merci tarafından kamuoyuna ve taraftara sunulan yeni stadyumumuz şurada ve şu şu özelliklerde olacak şeklinde tek bir somut bilgi yokken nasıl bir birlik ve beraberlik beklenmektedir? Bizim tek bildiğimiz stadyumun yerinde kalması gerektiğidir. Umarım bu sezon maçlarda gerçekleşen sayılar stadyum nerede olursa olsun dolar şeklinde düşünenleri rüyasından uyandırmış, gerçeklerle yüzleştirmiştir. Sazova, Sakintepe veya Muttalip Bölgesi’nde olsaydı stadımız gerçekleşen sayıların yarısına bile ulaşılamazdı. Yine üstüne basa basa söylüyoruz stadyumu yerinden başka bir yere taşımak Eskişehirspor’a yapılacak en büyük ihanet olacaktır.

Sayın basın sözcümüz şike soruşturmasında ilk tepkinin Eskişehirspor tarafından gösterildiğini beyan etmiş. Evet, ilk tepki Eskişehir’den gelmiştir ama bu tepki yönetimden değil Eskişehirspor taraftarından gelmiştir. ETB ilk gün çıkıp şike olayına bulaşan ne kadar kişi varsa cezasını çeksin, buna göz yumanlarda koltuklarını terk etsin diyerek tavrını net bir biçimde koymuş ve futbol kamuoyundan takdir toplamıştır. Kaldı ki şike soruşturması konusunda net bilgiler gelene kadar her kriz döneminde olduğu gibi bu kriz döneminde de yöneticilerin sessiz kalması, ortalarda gözükmemeleri dikkatlerimizden kaçmamıştır. Bize göre şikeden kimse ceza almasın, küme düşme olmasın demek şikecilerle aynı tekneyi paylaşıyoruz, yarın öbür gün bize de lazım olabilir demektir. Bu düşünceyi kesinlikle reddediyoruz. İstisna birkaç kulüp gibi bizim kulüp yönetimimizin de Kulüpler Birliği’nin bu düşüncesine karşı çıktığını beyan etmesi Eskişehirspor’a yakışan tavırdır.

Kulüpler Birliği’ne üye olan diğer kulüp yöneticilerine de bir çift lafımız var. Korumaya çalıştığınız sistem ve koltuklar bu düşünce tarzınızı değiştirmediğiniz müddetçe sonunuz olacaktır. Her geçen gün Türk Halkı’nı futboldan soğuttuğunuza emin olabilirsiniz. Size göre muhalefeti ve bedava biletle kontrol altına alamadığınız taraftarı bertaraf etme aracı olarak gördüğünüz Sporda Şiddetin Önlenmesi Yasası’nı okumadan, anlamadan kabul ettiğiniz yaptırımlar size dönünce iptal ettirmek için nasıl çaba harcadığınızdan net olarak anlaşılıyor. Herkesin bilmesi lazım ki Türk Futbolunun ana sorunu kulüpleri yönetenlerden kaynaklanmaktadır. Sporda şiddettin de, şike olaylarının da, Türk Futbolu’nun bir türlü istenen sıçramaya yapamamasının da tek nedeni yanlış yönetilen kulüplerdir. Medyanın ve TFF’nin bu yanlış yönetimlere çanak tutması durumu daha da vahimleştirmektedir.

Üyelikler konusunda Sayın Şahbaz bize kulübümüzün tüzüğünü hatırlatarak yılda %10’dan fazla alınamadığını belirtmiştir. Bunu gayet iyi biliyoruz Sayın Şahbaz. Bizim sorduğumuz üyelikler mevcut tüzük genel kuruldan geçmeden başvuru yapan üyeliklerdir. Bunlara ne oldu? Neden gerekçe bile gösterme gereği duymadan başvuru yapanları üye yapmadınız? Bu sürede eşiniz, dostunuz kim varsa kulübe üye yaparken bu insanlarda ne gibi sakınca gördünüz de kulübe üyeliğe layık görmediniz? Hadi o kısmı geçtik iki sene içinde hangi kriterlere göre üye olacak 120 kişiyi belirlediniz? Bu sene kulübe kaç kişiyi üye yaptınız? İsimleri açıklayabilir misiniz? Aynı şekilde başvuru yapıpta üyeliğe uygun görmediğiniz kaç kişi vardır? Üyeliğe uygun görülmeme gerekçeleri nedir? Üye olan diğer kişilerden eksikleri nelerdir? İsimleri nedir? Bunlardan herhangi birine yüreklice cevap verebilir misiniz?

Sayın Şahbaz yöneticilerimizle alakalı medyada çıkan ve özel hayatla alakalı haberleri kınadığını belirtmiş. Biz de Eskişehirspor Yöneticisi sıfatı ile uygunsuz davranışlarda bulunan yöneticilerimizi kınıyoruz. Hatayı yapanın değil de haberi yapanın kınandığına da ilk defa şahit oluyoruz. Bir kişi bir mekana belli bir unvanla gidiyorsa unvanını taşıdığı kurumu, kuruluşu layığı ile temsil etmek zorundadır. Bunu beceremiyorsa o unvanı acilen bırakıp yaşamak istediği özel hayata dönebilir. Ama o unvan üstünde iken tüm hal ve davranışlarına dikkat etmek zorundadır kendisine saygısı yoksa bile temsil ettiği camiaya göstermesi gereken saygı nedeni ile.

Geçen seneki bilet fiyatları ile hedefin playoff olarak lanse edildiği bir sezondaki bilet fiyatları arasındaki çelişki bize göre tartışılmazdır. Çelişki demek yerine basit kasaba tüccarı mantığı desek daha doğru bir tanım yapmış oluruz. İşler kötü gidince taraftarı susturmak için bilet fiyatını ucuzlat, iyi gidince fahiş bilet fiyatı belirle. Bu çelişki değildir de nedir diye de sormak istiyoruz?

Bir kez daha Sayın Şahbaz nezdinde Sayın Yönetim Kurulu üyelerimize hatırlatmak istiyoruz. Biz Eskişehirspor taraftarı olarak sizin sandığınız gibi başarı peşinde koşsak 3. Liglerde, 2. Liglerde, önceki sezonlarda hiçbir iddiamızın olmadığı maçlarda stadyumu doldurup böyle candan desteklemezdik. Bir türlü anlamak istemediğiniz Eskişehirspor’un bizim için bir yaşam tarzı olduğudur. Sizlerden tek beklentimiz de biraz hassasiyet, biraz hizmet. Beceremiyorsanız da medeni bir şekilde bırakıp gitmeniz.

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARLAR BİRLİĞİ DERNEĞİ

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..