İstanbul milli maçlara doydu..

Azerbaycan'ı zar zor yenerek ucu ucuna EURO 2012 finallerine katılmak için play-off oynama şansı kazanıldı ve rakibimiz EURO 2008'in unutulmaz maçlarından birini oynadığımız, sonrasında üzülen taraf olan Hırvatistan oldu..

Milli takımın İstanbulspor olduğu, futbolcuların İstanbul takımlarına transfer olduktan sonra seçildiği ve Anadolu takımlarında oynarken milli takıma seçilmenin neredeyse imkansız olduğunu yazmıştım daha önce.

Bu çarpıklığı sadece saha içiyle sınırlamakla hata yaptığımı ve saha dışındaki İstanbul gerçeğini atlamışım ne yazık ki. Bunu hatırlamamı sağlayan da ülkenin kalemi en kuvvetli köşe yazarlarından (belki de en kuvvetlisi) olan Yılmaz Özdil..

Özdil, bugün CNN TÜRK'te yayınlanan ''Spor Masası'' programında play-off'ta oynanacak Hırvatistan maçı temalı konuşmalarında çok önemli bir noktaya parmak bastı.

Milli maçların İstanbul'da oynatılmaması için federasyona adeta yalvardığını belirten
konuşmasında, Bursa'nın milli maçların oynanması için biçilmiş kaftan olduğunu eğer orası olmazsa diğer adayının da Eskişehir olduğunu dile getirdi.




Az önce de belirttiğim gibi yazarlık konusunda iyi olduğu konusunda şüphem yoktu ancak futbol konusunda az çok birşeyler söyleyebileceğini düşünürken bu kadar ince bir konuya böylesine hakim olmasına şaşırdığımı gizlemeyeceğim.

Yunanistan'ın Hırvatistan'ı 80.000 kişilik olimpiyat stadı yerine, 30.000 kişilik Karaiskakis Stadı'nda kurduğu baskıyla alt edebildiğine kadar hakimdi konuya..

Yazdığı hemen hemen her yazıda olduğu gibi bu konuda da karşısında durabilecek birisi yoktur diye düşünüyorum.
Fakat şöyle de bir durum var. Bu konuyu bu şekilde dile getiren isim ne kadar güçlü olsa da bizim yine 3-4 sene sonra ''Milli maçlar İstanbul'da oynanmasın!'' konusunu konuşma ihtimalimiz çok yüksek.
Öyle ki, bundan 3 sene önce de EURO 2008 döneminde, önemli spor yazarlarından Mehmet Demirkol da aynı konuya parmak basmış, Yılmaz Özdil'in dile getirdiği unsurlara dikkat çekmişti.

Milano'da İtalya oynamaz, benim bu konuda aklımdaki 2 şehir Bursa ve Sakarya demişti. Daha sonra arkasından Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Adana şeklinde milli takıma sahip çıkacak şehirleri sıralamıştı..
video

Bana göre de Bursa bu görev için en uygun şehir ancak Mehmet Demirkol'un da belirtmiş olduğu gibi, milli maçlarda milli forma yerine Bursa forması giyildiği takdirde İstanbul'dakilerin düştüğü hataya düşmüş olacaklar.Tıpkı 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde 14.09.2009'da Bursa'da oynanan Ermenistan milli maçı gibi..
O maçı izleyip ülkemizin rengini bilmeyen başka bir ülkenin vatandaşı renklerimizi ''Yeşil-Kırmızı-Beyaz'' sanmıştır, haksız mıyım ?

Yine tam 2 sene önce bugün (13.10.2009) u21 milli takımımız Ermenistan'la Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelmiş ve son dakikada gelen golle kazanmıştı.
Bu maçta, A milli takımımızın İstanbul'da görmediği destek u21 takımımıza Eskişehir'de gösterilmişti BandoESES eşliğinde..

Demem odur ki üstadlar sonuna kadar haklı ! Düşünceleri destek bulursa onları bahsettikleri şehirlerin mahçup etmeyeceğine eminim ancak 3 sene sonra yine bir başka yazarın bu konuyu hortlatacağını ve yine boş boş kendi kendimize bu konuya kafa yoracağımızı görür gibiyim!

Federasyon yetkililerine şöyle seslenmek istiyorum ;
Sen karnı doyan bir çocuğa zorla birşeyler yedirmeye çalıştığında ya çocuk tıkanır ya da üstüne çıkarır..
İstanbul milli maçlara doydu, üstüne çıkarmasını beklemenize gerek yok öyle değil mi ?

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..