Bando çaldı Cimbom oynadı..

Lige güzel bir başlangıç yapmamız ve takımın taraftarı tatmin eden oyunuyla birlikte dün sabah hafta içi olmasına rağmen ESESimizin peşinden İstanbul yollarına düştü taraftarlarımız.

Biletlerin pahalılığı ve bedava diyebileceğimiz otobüslerin de olmaması maçın hafta içi olmasıyla birleşince doğal olarak geçen seneki 2500-3000 rakamını yakalayamayacağımın farkındaydık fakat bu sefer de BandoESES'in TT Arena'ya alınacağı haberi tesellimiz oldu.

İstanbul'a doğru yola çıkıldığında otobüsün belki de yarısından fazlası Gençlerbirliği maçının zor geçeceğini bildiği kadar emindi Galatasaray'ı yenip lider döneceğimizden ve hatta bazı arkadaşlarımız da maçın böyle sonuçlanması sonrasında açmak üzere bir afiş hazırlamıştı..

Ama olmadı..

Stada girdiğimizde sayımız bir hayli düşüktü maçın başlamasına yarım saat kalmasına rağmen.Sayının az olmasına bir de dağınık oturulması eklenince sıradan bir deplasman tribünü halini almıştık ancak BandoESES'in de tribüne girişiyle içerdeki 650-700 kadar taraftarımız bir yerde toplandı.
 
Maç başladığında ise aşağı yukarı 1000 kişi olmuştuk.İlk başta saydığım olumsuz şartlara rağmen bu sayıyı beklediğimi çok kez dile getirmiştim.

Maç başladı, biz başladık, takım bastırdıkça bastırıyor derken uzak kalede yenilen beklenmedik gol sonrası tam anlamıyla şaftımız kaydı. Çöktük olduğumuz yere..

Tribünün kafa adamları çabalıyor takımı desteğe devam edelim diye ama nafile.. Ben dahil birçok kişinin üzerinde değişik bir durum vardı. Ara ara sağlam ataklar sonrasındaki ''Oleeeeey saldır Eskişehirrrrr!'' dışındaki bestelere katılım düşük seviyedeydi.Özellikle Kamara'nın bizim taraftaki kale önünde kaçırdığı pozisyondan sonra iyice koptuk diyebilirim.

2. yarı başladığında da ümitlerimiz devam ediyordu. 1-0 Bursaspor üstünlüğüyle devam eden Bursaspor-Beşiktaş maçının dakika 88'den sonra 2-1 Beşiktaş üstünlüğüyle sona ermesi gibi bizi bu maça umutla bakmamıza sağlayan birçok örnek vardı belki de..

Ama bu umutlarımız da yediğimiz 2. golle birlikte büyük oranda zedelendi.. Olsun, 2-0 öne geçip 3-2 yenildiğimiz Beşiktaş maçı da 3-0 gerideyken kazandığımız Denizlispor maçı gibi bir umut ışığıydı belki futbol adına ancak o kadar kolay değildi..

Bestelerin, maça ilk defa gelmiş bir taraftarın anlamayacağı şekilde uğultulu çıktığı, gürültü kirliliğin ön planda olduğu ve bazılarının bunun adına ''BASKI'' dediği bir stadda 2-0'lık sonucu sağlayacak bir üstünlükleri olmamalarına rağmen kaybettik..

Maç bitiminde yanılmıyorsam Kamara'nın soyunma odasına yönelen arkadaşlarını  tribüne gelmeleri için uyarması ve takımımızın bana göre dün akşamki en iyisi olan Dede'nin en son tek başına gelip tribünlerimizi alkışlamayı unutmaması hata yapan bir sevgilinin, hatayı düzeltmek için yaptığı basit ama etkili bir hamle gibiydi.Trabzonspor maçını kazandığımız takdirde bu maçın unutulacağı da bir gerçek..

Bu arada Alpaslan Dikmen'in de anıldığı maç öncesi ''Alpaslan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' şeklindeki sloganlarımızla gösterdiğimiz olumlu tavrımızın karşılığının maç sonunda Galatasaray taraftarları tarafından şike iddaalarıyla harmanlanıp söylenen küfürlü besteler olması üzücüydü..

Yazının sonlarına geldiğim bu noktada ise BandoESES'in TT Arena'ya girişine izin vererek zorluk çıkarmayan Galatasaray Yönetimi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.Her ne kadar maçı kaybederken aklıma gelen ''Bando çaldı, Cimbom oynadı'' manşetini düşünsem de!

Türkiye liglerinin en üst kademesi olan şu anki ismiyle Spor Toto Süper Lig'te 26 Sene sonra liderlik koltuğuna oturmuştuk geçtiğimiz hafta ama bu durum kısa sürdü. Umarım tekrar liderliğe yerleştiğimiz günleri görmemiz 26 seneleri bulmaz.
Dünkü deplasmanla ilgili yol boyunca yaptığımız haber akışı ; 

Umutla başlayan yolculuk hüsranla, 1. başladığımız hafta 5. bitti..
staddan çıkarıldık otobüslere biniyoruz..
seninle dogmuşum sensiz ölemem, dünyayı verseler yine vazgeçmem..
ah kamara ah kamara..
son gelenlerle birlikte bin kadar olduk..
Stada bando da dahil olmak üzere girdik. 650-700 civarındayız..
Polis bir renkdasımıza sert müdahalede bulundu gergin ortam yatıştırıldı.Bu arada Bando da geldi birazdan stada hareket edeceğiz.
BandoESESin gelmesini bekliyoruz..
Çamlıca gişelerinde polis nezaretinde bekliyoruz.Hayvan Sevk Kontrol Noktası tabelası bu kez yok..
Es tv arenaya bir dobloyla yola çıkmış :) ıstanbul girişinde taraftarlarımızla röportaj yaptılar..
Otobüsle deplasman yapmanın uçakla deplasmana üstünlüklerini tartışıyoruz.. Otobüste koridorda yatanı rahatsız eden hostes yok..
Düzeltme : Nefer 2 değil 1 minibüs..
Son bilgilere göre 1 minibüs daha nefer ve Bursadan da 1 minibüs yolda..
Karınlar doydu, keyifler yerinde :)
Artık petrolleri kapatmıyor, direk boşaltıyorlar :) şaka şaka yeni açılmış..
Dağlar duvar olsa önüme, yollar kördüğüm düğümlense..
Kaptan çiş çiş çiş..
BandoESES için izin çıktığı biliniyor, fakat daha önce fb deplasmanında da izin verildi deyip dışarıda bırakmışlardı..
Bozüyük.. Şimdilik 1 otobüs inanmış insan!
Galatasaray deplasmanı yolculuğu başlıyor..
 

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..