Stadyum konusundaki gelişmeler

O zamanlar Eskişehir’den milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da katıldığı, Sergen Yalçın’ın imza töreninin yapıldığı Temmuz 2007′den beri ”Açığın üstü kapansın!” şeklinde başlayan stadyum konusundaki tartışmalar özellikle seçim dönemlerine girilirken sıklaşmıştı.
 
Yine tartışmaların yoğunlaştığı, stadyumun Muttalip’e taşınmasının konuşulduğu bir seçim zamanı, 2008-2009 sezonunun 24.Hafta’sında oynanan Bursaspor maçında açık tribünde açılan ”Stad Yerinde Kalacak!” pankartı ile taraftarlar olarak tepkimizi koymuştuk.
Aradan 2 yıl geçmesine rağmen taraftarların bu konudaki tavrı değişmedi, aksine bu konuda daha biliçli ve daha kararlı olduğumuz görüldü.

Geçtiğimiz haftalarda yine ayyuka çıkan stadyumun yerinde kalıp kalmaması tartışmalarının ardından daha yoğun bir tartışma trafiği yaşanıyor.

İlk olarak yerel basın ve köşe yazarları bu konunun üzerinde önceki yıllara nazaran daha fazla durarak bizleri şaşırttı.
 
Bununla birlikte siyasi kesim de bu tartışmalara ortak oldu ve düşüncelerini belli etti.

Daha sonra Eskişehirspor Taraftarlar Birliği ve Eskişehir Kent Konseyi tarafından panel düzenlenerek çok önemli olan bu konu detaylı bir şekilde konuşuldu.

Valimiz Mehmet Kılıçlar da bu konuya bizzat dahil oldu, taraftarların isteği doğrultusunda stadın yerinin değişmemesi için çabalayacakları yönünde açıklamalarda bulundu.
Tüm bunlar olurken stadyumda da birşeyler olmadı değil.6 Mart’ta oynanan Bucaspor maçında ”Muttalip’e Stad İstemiyoruz” pankartı açıldı.
20 Mart Pazar günü oynanan Karabükspor maçında ise 2 yıl önce tek bir noktadan verilen mesaj, stadın çeşitli noktalarından verildi.
Nefer tribünü ;
Açık tribün ;
Muttalip’te koyun otlar, bizim orada ne işimiz var ?
 
Burda doğduk, burda efsane olduk, burda şampiyon olacağız!
 
ESES Siyaset üstüdür
Rant Değil Stad! pankartının fotosunu bulamadım.

Ve tüm bu mesajların verildiği maçta yoğun bir yağmur yağışı oldu, insanlar donlarına kadar ıslandı.İşte bu noktada açılan pankartları değerli kılan ise, ”Nolursa olsun, staddan gitmeyiz ! ” dercesine yağmurdan kaçılmaması takıma destek vermeye devam edilmesi oldu..

 
Son olarak da bugün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nın yeni stad söyleşisinde açıkladığı ve kendi projelendirdiği yeni stad planlarını yayınlandı. İMO yeni stadın şu anki yerine yapılabileceğini ve yeni stad yapıldıktan sonra kent meydanı olarak kullanılabilecek bir alanında kalacağını projeler üzerinden açıklamış ve bunu söyleşide ayrıntılı olarak açıklamıştır.
Artık sadece laf kalabalığının olmadığını, taraftarın derdini anlatabildiğini ve buna paralel olarak somut öneriler hazırlandığını görmek sevindirici.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..