ETB Basın Açıklaması (15.10.2010)


Daha önceki açıklamalarımızda altını çizdiğimiz kişilerden ve çıkardan bağımsız Eskişehirspor takımına desteğimizin süreceğini ama bu yolda atılan adımların bu kulübün onurlu mazisine yakışması gereklilğini tekrarlayarak sözlerimize başlamak istiyoruz.

45 yıllık tarihinde bu camianın adını dahi duymadığı Etik Kurulu ile tanışmasına vesile olanları kınadığımızı tekrar belirtmek isteriz. Hangi ligde mücadele ederse etsin Eskişehirspor ismi hiçbir zaman gizli anlaşmalarla anılmamalıydı.Bunu yaşatanların ilerleyen zamanlarda nasıl anılacaklarını hep birlikte göreceğiz.

Buradan hareketle tarihe not düşülsün ki Eskişehirspor taraftarları bu durumu asla tasvip etmemiştr,kabullenememiştir.

Yönetenlerin sıfatlarından önce bu camianın olmazsa olmazlarını iyi ezberlemeleri gerekmektedir.Eskişehirspor camiası için ''spor ahlakı ve onur'' ödün verilemeyecek unsurlardır.Bu unsurların baki kalması için bulunulan lig dahil herşey gözden çıkarılabilir.

Gaziantepspor maçında,sonrasında ve yeni teknik direktörümüzün belirlenmesi sırasında taraftarlarımızdan yükselen sesleri bastırabilmek adına utanç verici yöntemler deneyenlerin isimlerinin başında ''Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi'' sıfatının olması hepimizi son derece üzmüş ve öfkelendirmiştir.

Taraftarlarımızın birliği ve güçlü olabilmesi uğruna hayatlarından feragat eden insanları baskı altına alabilmek,yıldırmak ve doğruları söylemekten alıkoymak adına renktaşlarımızı telefonla bizzat arayarak en değerli varlıklarına küfürler edebilecek kadar cüretkar ve aşağılık davrananlar bu hakkı nereden bulmaktadır?

Ortak paydanın Eskişehirspor olduğu bir ortamda olayları kişiselleştirerek farklı boyutlara taşıyanlar,Eskişehirspor Kulübü kasasından ödenen içki masalarında kendi taraftarını küçük görmek,hedef almak ve birlik olmalarını engellemeye çalışmak yakışık almayan durumlardır.Bu konuda örnek alınmak istenen camia ve kulüp başkanları olabilir.Ama unutulmasın ki biz Eskişehirspor taraftarıyız.

Bu takımın bugünlere gelmesinin,yıllarca bulunduğu alt liglerden kurtulmasının sebebi o dönemlerde başkan ya da yönetici olanlar değil asla peşini bırakmayan, sevdasını terketmeyen taraftarı olmuştur. Yine bu taraftar bulunduğu ligi umursamaksızın Eskişehirspor isminin zorbalıkla,kabadayılıkla,karanlık işlerle birlikte anılmasına sebebiyet veren şahısları bulundukları yerden etmesini iyi bilir.

Şu an kulübün yönetim koltuklarını işgal edenler bilsinler ki; gerçekleri örtbas etmek,taraftarı bölünmüş gibi göstermek adına yaptıkları küçük hesaplar işe yaramamıştır.Bu taraftar takımını sonsuza kadar destekleyecek,layık olduğu yere ulaşması için elinden geleni yapacaktır.

Farkında olduğumuz diğer bir durum ise takımımızı desteklemenin sadece tribünlerde 90 dakika en yüksek sesle bağırmak olmadığıdır. Biz elimizden gelen her konuda kulübümüzün iyiliği için çalışmaktan imtina etmeyen bir taraftar topluluğuyuz. Eskişehirspor'u ve taraftarını farklı kılanda bu bilinç olmuştur her zaman. Bu sebeple kulübün yönetimine talip olanlar ve o koltukları işgal edenler camiamıza layık olacak şekilde hareket etmekle yükümlüdürler.Aksi hareket sergileyenler konumlarını kaybetmeye mahkumdurlar.

Kongrelerde yapılan usulsüz kayıtlara,gerçek taraftar başvurularının aylardır cevapsız kalmasına,daha önce adını dahi duymadığımız Etik Kurulu'na kulübü düşürenlere, aylarca kadro dışı kalmış futbolcuya geçici teknik direktörlük yaptıranlara,takım içindeki disiplin sorununu çözmek yerine örtbas etmeye çalışanlara,yıllardır bir tek şeffaf hesap yapamayanlara,kulübün mali tablosunu açılamayı beceremeyenlere,denetleme kurullarını iş göremeyecek şekilde oluşturanlara,kulüp lisansına başvuru dahi yapmadan ''Avrupa Kupaları''na katılma vaadiyle taraftarı saf yerine koyanlara,kendi taraftarına tehdit ve küfürler savuranlara,koltuklarında bulundukları zaman zarfında kulübün imkanlarını şahsi menfaatlerine kullananlara,taraftarın içinden gelmiş bu kulübün her noktasında karşılığını alsa da alamasa da hizmet etmiş bir insanı keyfi olarak uzaklaştırmayı marifet sananlara ve son olarak bizi bu açıklamaya mecbur edenlere bizim de verecek cevabımız vardır.

Gerek tribünlerde gerekse diğer ortamlarda hak ettiğiniz her cevabı alacaksınız.

Bu hafta oynanacak İ.B.B. maçı ve sonrasında bu takım için mücadele eden,formasını hak eden her ismin sonuna kadar destekçisi olacağız.Yıllardır kadromuzda olan futbolcularımızdan ve bu sene takımımıza katılan her isimden taraftar olarak isteğimiz taşıdıkları armaya yakışır şekilde davranmaları,bizim için mücadele etmeleridir. Geçmiş yıllarda her türlü sonuçta arkalarında duran bu taraftarın bu sene verdiği tepkinin sebebini anladıklarını umut ediyoruz.

E.T.B. (Eskişehirspor Taraftarlar Birliği)

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..