Senin İçin 5 Dk. Sus'uyoruz...

Eskişehirspor içindeki karmaşıklıklar, futbolcular arasındaki anlaşmazlıklar, teknik kadronun seçimleri ve yönetimin yönetimi gibi görülen eksikliklere karşı Gaziantepspor maçının ilk 5 dakikasında susarak ve maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırmayarak tepkimizi göstereceğiz.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (E.T.B.) tarafından yapılan açıklama şöyle ;

Değerli kamuoyuna E.T.B. (Eskişehirspor Taraftarlar Birliği)'nin açıklamasıdır.

Takımımızın 2010-2011 Süper Toto Süper Ligi başladığından bu yana aldığı başarısız sonuçlar ve kulübümüzün içinde bulunduğu kargaşa ortamı bizi bu açıklamaya mecbur etmiştir.

Öncelikle altını çizmek isteriz ki Eskişehirspor taraftarı tarihinin hiçbir döneminde desteğine ve taraftarlığına takımının aldığı skorlara göre yön vermemiştir.

Bugün bulunduğumuz durumda okuduğunuz satırları bizi paylaşmaya iten neden puan tablosundaki yerimiz, attığımız ya da yediğimiz gol sayısı değildir.

Takımımızın ait olduğu yere yani Süper Lige döndüğü günden itibaren kazanan ya da kaybeden taraf olmamızla ilgilenmeden âşık olduğumuz renklerine sahip çıkmak, armamızı temsil etmek adına bize düşen her görevi yerine getirmeye çabaladık.

Bundan sonra da yönetim kurulumuzun, teknik kadromuzun, futbolcularımızın tamamının isimleri farklı olsa dahi değişmeyecek tek olgunun ''taraftarlık'' olduğunun bilincindeyiz.

Eskişehirspor taraftarları eksik ve hatalı yönlerini tespit ederek daha iyiye gitmek üzere özeleştiri yapacak erdeme sahip bir anlayışa sahiptir.

Bu bilinç, bizleri kısa bir süre önce içimizdeki bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak adına E.T.B.'ni yaratma sürecine götürmüştür. Birliğimiz bu zor durumda üzerine düşen görevin farkındadır.

Takımımız kadro derinliği ve bireysel yetenekleri itibariyle ne kadar kaliteli ise disiplin konusunda maalesef bir o kadar problemli olduğunu geride bıraktığımız haftalarda örnekleriyle ispatlamıştır.

Gün geçtikçe magazin sayfalarına haber olan oyuncularımız, birbirleriyle olan iletişimlerini, teknik kadro ve yönetime olan sorumluluklarını, dahası ekmek paralarını kazandıkları kulübümüzün onurlu armasına layık olma hususundaki inandırıcılıklarını zafiyete uğratmıştır.

Süper Ligde geçirdiğimiz iki yıl boyunca yine maçlar kaybeden ama sahaya yüreklerini koyan oyuncularımızı nasıl alkışa boğduysak, oynadığımız 5 maçta kendilerini işlerine vermeyenlere, üzerindeki formayı hak etmeyenlere, sorumsuzluklarını gözümüze sokanlara da gereken tepkiyi vermeyi biliriz.

Teknik kadromuz, takım olabilmemiz için gerekli olan disiplin, adaletli forma dağıtımı ve arkadaşlık unsurlarını tesis etmekle mükellef olduklarını biliyorlardır diye düşünüyoruz. Hayatlarımızın büyük tutkusu olan takımımızın aldığı neticelerin üzüntüsü ile verdiğimiz tepkiler sebebiyle ''taraftar'' olma durumu sorgulanamayacak bizlere yönelen söylemlerin ''talihsiz birer açıklama'' olarak kalmasını umut ediyoruz. Zira şu an takımımızın içinde irdelenmesi gereken çok daha büyük sorunlar bulunmaktadır. Ve sorumlu makamlardaki kişilerin sorunları körükleyen değil, sorunlara çözüm üreten açıklamalar yapması ve en önemlisi de herkesin sorumlulukları çerçevesinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışması çok daha önemlidir.

Alt liglerde bulunduğumuz yıllar dahil olmak üzere Süper Lige döndüğümüz günden itibaren ''kurumsallaşma, şeffaf yönetim, kulüp lisansı, mali düzen, tesisleşme, stad modernizasyonu'' gibi hayati konularda bir arpa boyu yol alamadığımız gün gibi ortadadır. Bu eksiklerimizi ismi büyük futbolcu transferleri, günlük başarılar ve başı sonu olmayan vaatlerle örtmeye çalışan yönetimimizde gözümüzü boyayamadığının farkında olmalıdır.

Bizler taraftar olarak bu durumdan çıkmanın yollarını ararken yönetim kurulumuzun, bu kargaşaya karşı aciz kalışı hepimizi endişelendirmektedir. Futbolcularımıza ve teknik heyete kaybettikleri maçlar sonrası sahip çıkmayı düşünemeyen, türlü dedikodulara sebebiyet verecek kadar bir dağınıklık ve başıboşluk içinde savrulan yöneticilerimizin şu durumda birinci derece mesuliyet sahibi oldukları aşikârdır. Bu yüzden yönetim kurulumuzun bir an önce yönetme görevini yerine getirmeye başlamasını istiyoruz.

Disiplin zafiyetine sebep oyunculara, medyaya yansıyan rezaletlerine rağmen, gerekli ceza mekanizmasını çalıştırmayarak takımdaki arkadaşlık ortamını zedeleyen, sonuçlar başarısız olduğunda bir tek açıklama yapamayan, alınan galibiyetler sonrası gazete sayfalarında boy gösteren yöneticilerimiz kongrede verdikleri sözleri unutmuş olabilirler. Ama bilsinler ki biz hepsinin tek tek takipçisiyiz.

İsimleri mevzu bahis etmeksizin Eskişehirspor Kulübü ve takımı için çalışan herkesin desteği yine bu taraftar olacaktır.

Bir takımın başarıya gidebilmesi için gerekli olan birlik ve beraberlik ortamının tekrar oluşturulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya dün olduğu gibi bugünde hazırız.

Yeter ki çarkın diğer dişlileri de üzerlerindeki sorumluluğun bilincinde olsunlar.

Hafta sonu oynayacağımız Gaziantepspor müsabakasında yukarıda bahsettiğimiz durumlara ve yönetim-teknik kadro-futbolcu üçgeninde yaşanan çarpıklıklara olan tepkimizi anlatabilmek adına 5 dakika sessiz kalacağımızı bildiririz.

Susuyorsak aşkımızdan...

Saygılarımızla...

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..