Neyiniz eksik ?

- Paranızı mı alamıyorsunuz ?

- Taraftar mı destek vermiyor ?

- Hocayı mı sevmiyorsunuz yoksa birbirlerinizden mi hoşlanmıyorsunuz ?

Bu sorulara verecek bir cevabınız yoksa şimdi ben size soruyorum.
Soruyorum sana şimdi ey Batuhan , bu büyük taraftar kiralık geldiğin dönemde seni bağrına bastı.tribüne çağırdı “ Bir Baba” çektirdi, herşeyden çok değer verdiği 26’yı sana verdi.Neden, seni kendilerinden biri bildiği için. Peki,sen ne yaptın ?

Sahada canını dişine takıp oynamak yerine kafelerden,barlardan çıkmadın.İki günde bir, yeni aldığın son model arabanla karakolluk oldun. Tüm bunlar yetmezmiş gibi,çıkıp basına “ Eskişehir taraftarına kırgınım “ dedin. Yanlış mı yaptı yoksa sana büyük taraftar ,ey Batuhan (!) Soruyorum,Neden ?Soruyorum size şimdi ey Pele ve Jaycee, oynadığın dört maçta sergilediğin futbolla taraftarın gönlünü kazandın,gözlerinin pasını sildin.İlk çıktığın Tokat maçında attığın taklalarınla taraftarı gönlünü mest ettin. Peki siz ne yaptınız ? Galatasaray maçı öncesi,evde gece geç saatlere kadar eğlenip komşularınızla kavga ettiniz,kapıları tekmelediniz sonucunda karakolluk oldunuz. Neden?
Büyük taraftar seni bu tip sansasyonel magazin haberleriyle değil attığın veya atacağın güzel paslarınla,Gençlerbirliği maçındaki Hurşutun ayağından aldığın top gibi top kapmalarınla konuşmak istiyor ey Pele.Büyük taraftar seni ilk çıktığın Tokat maçında attığın taklalarınla konuşmak istiyor ey Jaycee...

Soruyorum sana ey Alper , Eskişehir çocuğusun. Efsane taraftarı takım içinde en çok bilen isimsin. Tribündeki bizlerin,sahadaki yüzüsün,ellerisin,ayaklarısın. Oynadığın süre içinde sahada en çok savaşması gereken isimsin. Peki Neden ? Yedek soyunduğun her maçta kendini her an oyuna girecekmiş gibi hazır tutmuyorsun? Neden, oyuna girdiğin anda kendine “ İşte Eskişehir çocuğu böyle top oynar” dedirtecek top oynamıyorsun ?
Ve en önemlisi soruyorum sana ey Rıza Hocam, elinde son iki sezona kıyasla çok daha kaliteli bir kadro varken sahada oynanan bu ruhsuz futbol ve sonucunda sezona yapılan bu başlangıç neden? Sezon başlamasına bir hafta kala “ Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik, lige hazırız” demene rağmen neden bu takım böyle bir başlangıç yaptı. Bu taraftar eğer sezon başı kamp öncesi birtakım testlere girmedi diye kadrodışı bıraktığın Ümit’i bile sahada arıyorsa şayet o zaman bir yerlerde bir sorun var demektir,hocam. Bu sorunu çözecek olan da sensin hocam,ne ben ne X bir başkası. Lütfen artık şapkayı önüne koy ve düşün hocam.Aksi takdirde, ilerleyen günlerde herşey çok geç olabilir.
Batuhanı kadro dışı mı bırakacan,bırak hocam. Ümit’i gönderecekmisin hiç durma gönder,Sezgin basit hata mı yapıyor sonraki hafta çek yedeğe hocam.. Bu tip radikal kararları alırken o kutsal çubukluyu adaletli dağıt, hakedene ver. Geçen sezon girdiği her maçta gol atıp, takımın gol kralı olan Adem arkanda kulübede otururken sahada yürüyen bir Batuhan olmasın. Arkanda bir aydır hazır değil diye oynatmadığın Diego otururken sahada her maç o hep şikayetçi olduğun Sezgin ya da Vucko olmasın. Bu hem seni hem futbolcularımızı hayal kırıklığına ,güven bunalımına sokar. Onları da ateşe atarsın..

Sen o formayı hakedene ver ki ,sahada yenilsen de yensen de bizde seni ellerimiz kızarana kadar alkışlayalım, her zaman desteğimizle arkanda olalım, Bazen bu radikal kararları alırken hocam, sana bir dost tavsiyesi ; arkana dön ve tribüne bak.Tribünde sadece sevdasının peşinden kilometrelerce yol gelen, arma aşkıyla son nefesine kadar “ Eskişeeeehir” diye haykıran binlerce insana bak, bak ve kararlarını ondan sonra ver.

Sonuçta , bu taraftar yeri geldi 3.liglerde ismini dahi bilmediği ilçe takımlarının statlarına gitti,Neden ? Sadece sevdasının uğruna,içindeki arma aşkına..Bu taraftarın sevdası ne bir futbolcuya, ne bir teknik direktöre, ne herhangi bir isme..Bu taraftarın tek sevdası var o da üzerinde taşıdığınız kutsal arma. Kıymetini bilin o armanın hocam ve önümüzdeki hafta Sivas maçında o armaya layık bir futbolla sahada Sivas’ı eze eze yenin hocam.Size de, futbolcu abi ve kardeşlerime de ve en önemlisi bu taraftara da bu yakışır. Biz size ve futbolcularımıza nolursa olsun güveniyoruz hocam.Vakit artık dirilme vaktidir...

Sevdamız ARMAYA sonuçta ...!

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..