Kıskanıyor ama Tebrik Ediyorum...

Dün çok değişik bir günü geride bıraktık.Hala rüyadayız sanki de bu yazımı da rüyada yazıyor gibiyim.İnsanın inanası gelmiyor Bursaspor'un şampiyonluğuna.

Bütün Türkiye'de, bir Anadolu takımının şampiyon olması coşkuyla kutlanılmış, olması gerektiği gibi.Eskişehir'de de Eskişehirspor bayrağını arabasına takıp tura ortak olanlar da vardı caddelerde ve tabi ki Eskişehir'de yaşayan Bursasporlular da.

Yıllardır, bu saatten sonra Anadolu'dan şampiyon çık(a)maz diyorlardı bizlere, düzen kurulmuş bunu kimse bozamaz deniliyordu.

Biz yıllar önce 68-69, 69-70, 71-72 sezonlarında şampiyonluk kapısını zorlamış ancak açamamış ligi 2.sırada bitirebilmiştik.Daha sonra Trabzonspor bunu başarmıştı 1975-76 sezonunda ve sonrasında 5 kez daha...

(1968-69 Puan Tablosu)

Trabzonsporlular da kabul ediyor ilk zorlayanın biz olduğumuzu, bunu kimse görmezden gelmemeli.Bursasporlular da, diğer takım taraftarları ve medya da...

Onlar bu yüzden, biz ise tek seferde yüklenmeyle kapıyı açtıkları için saygı duymalıyız birbirimize.

Bu şampiyonluğu kullanarak üstümüze gelenler illa ki olacaktır yapacak birşey yok, aynı durumda olsak biz de kullanırdık bunu.

Kıskanıyoruz, hem de çok...

Biz ilerde şampiyon olabileceklerini tahmin edemeyen takım taraftarlarından olmadığımız için, illa ki birgün şampiyon olacağımızı düşündüğümüz için kıskanıyor Bursa'dan önce biz şampiyon olmalıydık diyoruz.

Onun içindir ki pek öyle reklam kokan hareketler olmadı tribünlerimizde.Adamın şampiyonluk terimiyle ilgili bir inancı vs. yoksa tabi çıkar şampiyon Bursa diye bağırır.Bursasporlu arkadaşlarla konuşuyorum, aynı durumda biz olsaydık biz de sizin şampiyon olmanızı istemezdik diyorlar.

Yani 2 şehirin de birbirine benzer yapısı başka şehirlerin eline koz vermemizi sağlıyor.Yok Eskişehir desteklemedi yok vırt, yok zırt...

Şampiyonluğun bekaretini Trabzonspor bozmuştu zaten, Bursaspor ne ilk ne de son olacaktır bundan sonra.Artık sezon başında ilk10, ilk5 gibi hedefler tatmin etmeyecektir Eskişehirspor Taraftarı'nı.Çünkü artık bu bütçeyle şampiyon olunamaz gibisinden söylemlere itibar edilmeyecektir, bu böyle biline !

Bursaspor'un şampiyon olmasına niçin sevineyim diyenler, Anti-Bizans duruşu neye hizmet ediyor diyenler için bu kısım da.
Yukarıda 17 Mayıs 2010 tarihli Fanatik Gazetesi var.Belki kelimelerle anlatamadığımız ''Bizans Oyunu'' diye tarif ettiğimiz birşeyi gözler önüne sermişler.

Türkiye'de profesyonel futbol liginde 5. farklı şampiyon çıkıyor ve buna gazetenin yaklaşık 6'da 1'ini ayırıyor hem de en alt kısımdan.17 kez şampiyon olmuş ancak son maçtaki trajikomik olayların da yaşanmasıyla şampiyonluğu kaçıran bir takıma neredeyse bütün sayfayı ayırıyor.

Bizans Oyunu'nuna şahane bir örnektir bu durum.

Ayrıca bizler geçen sene sahamızda oynadığımız Galatasaray maçında mesajı vermiştik ;

''İstanbul Saltanatı Yıkılacak, Anadolu Şahlanacak!'' diyerek ;Son olarak bir Eskişehirsporlu olarak çok fena kıskanıyor, ama tebrik ediyorum Bursasporluları.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..