Fark Var !

Trabzonspor dün oynanan maçta Fenerbahçe'yi güzel bir futbolla mağlup ederek 8. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda oynanan maçta kapasite yarı yarıya bölünmüş olsa da finale yakışır düzeyde coşku yoktu.Fenerbahçeliler Trabzonsporlulara göre daha baskın gözükse de Trabzonsporluların bulunduğu tribünde Urfalıların daha fazla bulunduğunu görmek zor değildi.

Sadece tribünler değil, maç sonrasında kupa töreninde futbolcular da tam anlamıyla o coşkuyu yaşayamadılar.Stad hoparlöründen ''Kolbastı'' çalıyor ama en kıytırık maçta döktüren topçular nedense böylesine özel bir günde tutuk davranıyorlar.
Neyse ki ülkemizin kupasında göremediğimiz coşku eksikliğini akşam oynanan İtalya Kupası finali maçında kapattık.

Sahada Roma ve İnter...
Maç Roma Olimpiyat Stadı'nda ve tribünlerde ezici üstünlük Roma'da...

Hafta içi Lazio taraftarlarının kendi maçlarında İnter'i desteklemesinin ardından çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı.Laziolular Totti bize ''Küme düşeceksiniz'' işaretini yapmayacaktı diyorlar doğal olarak.Bu tartışma trafiği arasında oynanan İtalya Kupası final maçı oldukça gergin geçti.Savrulan tekmeler, atılan dirsekler, boyuna sarılmalar, maç sonrası sahaya atlayan Romalı taraftar, ne ararsanız vardı yani.

İnter ligde şampiyonluk yarışındaki rakibi Roma'yı 1-0 mağlup ederek kupayı kazanmasını bildi.
Milyon dolarlık-euroluk İnterli futbolcuların maç sonrası yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.Kupanın kaldırılacağı platformu darbuka niyetine kullanarak ritm tutmalar, sahayı turlamalar vs...

En çok dikkatimi çeken ve işte budur dediğim nokta ise futbolcuların kupayı alıp taraftarlarına koşması, bu da yetmiyormuş gibi kupayı sette duran bir taraftara vererek futbolcu-taraftar bütünleşmesini sergilemeleriydi.Gündüz izlediğim Türkiye Kupası final maçı ile akşam izlediğim İtalya Kupası final maçı arasında çok fark vardı.İtalya'da sahamızda görmek istemediğimiz birçok unsur olsa da daha coşkuluydu.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..