'Profesyonellik gereği' gidiyorlar(mış)

İş dünyasında hemen hemen her sektörde karşımıza çıkan bu 2 kelime bugünlerde benim canımı fazlasıyla sıkmakta!

''Profesyonellik gereği!''

İş görüşmesi olur..

İşçi, işveren karşısında maaş konusunu profesyonellik gereği ağzına bile almaz bir noktaya kadar..
Dizi-film-klip vs. çekilir..
Oyuncu profesyonellik gereği soyunur..


Ve çok daha fazlası vardır elbetteki ki ben bir an önce bizimle ilgili olan konuya geçiş yapmak istiyorum!

Futbol..


Bakınız, iş dünyası ve futbol aynı konu başlığı altında buluşuyor. Sizce de bu durum fazla garip değil mi ?
Tamam, futbol da büyük paraların döndüğü bir sektör bunu inkar edemeyiz ancak inkar edilmemesi gereken bir başka konuysa ''Duygu''

İş dünyasında büyük kitleleri peşinden koşturan, kazanç durumunda bu kitleleri sevindiren, kaybedildiğinde ise hayata küsme noktasına getiren, bu konularda Futbol'u geçecek ve hatta yakınından bile geçecek bir sektör yoktur..


''Futbolda para..'' var evet ama,

Futbolda sevgi..

Futbolda nefret..

Futbolda bağlılık-bağımlılık..

Futbolda gözyaşı..

yani futbolda DUYGU da var !


Bir futbolcu başka bir takıma transfer oluyor, bu durumdan memnun olan ya da olmayan ve hatta transfer olan o futbolcu bile işte bu kilişe cümleyi sarf ediyor ve ''Profesyonellik gereği'' gittiğini söylüyor..


Bu laf tamamen küçükken oynadığımız oyunlardaki ''Sıçan yolu'' istemenin bir diğer şekli, daha yetişkin dönemlerde ise sevdiğimizden ayrıldığımızda duyduğumuz ''Arkadaş kalalım'' lafının futboldaki profesyonelleşmiş halidir..

Taraftar olarak size amatör ruhla kucak açmışken, ''Profesyonellik gereği!'' başka kucaklara yelken açan futbolculara söylenebilecek tek şey var ;
Amatör kalbimizde, profesyonel kaçışlarınıza yer yok!

Dün Sezer, bugün Alper ve yarın kim bilir kimler..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

'Duygu' konusunda haklısın ama Sezer ile Alper'i aynı kefeye koyman hatadır, neden mi? Sezer'in nasıl gittiği ortada ancak Alper'e git denildiği için gittiğinin kimse farkında değil mi? 'Alper sen bu takımın geleceğisin' denilmediği için gidiyor, 'sen çık bende gitmek istiyorum de' denildiği için gidiyor.

Emre ANGI dedi ki...

Aynı kefeye koymak değil, aynı durumda kalmış olmalarıdır bu durum. Ayrıca Alper gerçekten gitmek istemeseydi gitmezdi..

Alper'i Sezerle kıyaslayamak da hata olur haklısınız.

Adsız dedi ki...

basın toplantısında Alper'in yaptığı açıklamaya bakarak şunu söyleyebilirim, Alper gitmek için zorlanmıştır. Alper sadece gideceği takımı seçmiştir onun dışında istersen kal denmemiştir. Bu konuda Alper değil profesyonel davranmayan yönetim suçlanmalıdır. İşin kötü yanı yönetim amatör ruhuda içinde taşımamaktadır.

Adsız dedi ki...

'Yönetim ve Ersun Yanal beni verebilirsiniz dedi, ben gitmek istememe rağmen gidiyorum' mu deseydi basın toplantısında? Sattıktan sonra tabi gider, sene başından beri yazılmayan kalmadı hakkında aklına girildi bir kere. Bence Alper gitmek isteseydi gitmezdi yerine, Halil satmak istemeseydi satmazdı düşüncesi daha doğru. Alper Potuk'a karalama kampanyası başlatıldı resmen. Biraz haksızlık ediliyor.

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..