Eskişehirspor Taraftarı Anayasası Çalışması

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği tarafından hazırlanan taslak çalışma, eskisehirspor.com'da yayınlanmıştır.(Değişmesi veya eklenmesi istenen maddeler için fikir alışverişi yapılacaktır.)

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARI ANAYASASI

Bu manifesto, “Eskişehirspor Taraftarı” olmanın ilkelerini belirler.

1-Eskişehirsporlu olmak bir yaşam biçimidir. Futbola, taraftarlığa ve genel olarak hayata karşı duyarlı ve sorumlu bir duruşu simgeler.

2-Eskişehirspor taraftarı; Eskişehirspor’u siyasetten bağımsız düşünür, Eskişehirspor siyaset üstüdür. Terörist hareketler hariç her siyasi görüşten insanın görüşüne saygı gösterir. İnsan haklarına, kişisel özgürlüklere, düşünce özgürlüğüne saygılıdır. Irkçılığı ve her türlü ayrımcılığı şiddetle reddeder.

3-Eskişehirspor taraftarı Eskişehirspordan başka takım tutmaz.
4-Eskişehirspor taraftarı sponsorluk adı altında Eskişehirspor adının başına, ortasına, sonuna herhangi bir ismin gelmesine sonuna kadar karşıdır.Futbolun bir endüstri haline gelmesinin önüne geçilemediği bugünlerde ve gelecekte taraftarlığın paha biçilemez bir sevda olduğunu bilir.

5-Eskişehirspor taraftarı; Eskişehirspor üzerinden sağlanan her türlü rantın karşısındadır.

6-Eskişehirspor taraftarı için camiamızın şanlı geçmişi ve sahip olduğu değerler, her şeyden önce gelir. Eskişehirspor taraftarı başarı için her yol mubahtır felsefesini şiddetle reddeder.
7-Eskişehirspor taraftarı şartlar ne olursa olsun, bulunduğu lig neresi olursa olsun takımının maddi, manevi her zaman arkasındadır. İmkânlar uygun olduğu müddetçe statta yerini alır. Rakip takımların ve taraftarlarının sevdasına, emeğine ve maç seyretme hakkına saygılıdır.

8-Eskişehirspor taraftarı bağımsızdır. Yöneten ya da muhalefet eden hiçkimseye itaat ve biat etmez. Gerekli gördüğü her yerde yanlışları cesurca eleştirir. Eskişehirspor taraftarı için isimlerin, kişilerin önemi yoktur. Önemli olan kişilerin Eskişehirspor’a yaptıkları hizmetlerdir, değerlendirmeleri isimlere ve kişilere göre değil yapılan hizmete göre yapar. Hizmeti yerine getiremeyenleri eleştirmekten çekinmez.
9-Eskişehirspor taraftarı kulübün müşterisi değil sahibidir.Taraftarı sadece müşteri olarak gören yönetimlere karşı sonuna kadar mücadele eder.Kombine ve bilet fiyatlarının uygunluğu ve standart olması hususunun takipçisidir.

10-Eskişehirspor taraftarı kulübünün daha güçlü hale gelmesi için elinden geldiğince maddi destek sağlar.Kulüp kasasına gelir sağlayacak her organizasyona iştirak etmeye çalışır.Kulübünün lisanslı ürünlerini tercih eder.

11-Eskişehirspor taraftarı her platformda küfüre karşıdır.
12-Eskişehirspor taraftarı kendini koruma amaçlı şiddet dışında her türlü şiddete karşıdır. Kendini koruma konusunda da asla geri adım atmaz.Sanal ortamlarda ve hayatın içinde gereksiz tartışmalara girmez,seviyesini kaybetmez.

13-Eskişehirspor taraftarı emniyet güçlerine görevlerini yapması konusunda yardımcı olur, sorun çıkarmaz. Ancak emniyet güçlerinin gereksiz tavırlarına da demokratik çerçevede tepkisini gösterir. Uğradığı bir haksızlık söz konusu ise hakkını hukuki olarak sonuna kadar arar, sorumluların cezalandırılmasını sağlar.

14-Eskişehirspor taraftarı deplasman yolculuklarında asla yağma yapmaz, yapana engel olur ve arasında barındırmaz.

15-Eskişehirspor taraftarı sadece Eskişehirspor için vardır, gruplar tali organizasyonlardır. Grupların çıkarı, adı asla Eskişehirspor’un önüne çıkarılmaya çalışılmaz.

16-Eskişehirspor taraftarı için stadta yer alan her taraftar birdir, bir ayrıcalığı yoktur. Stadta, zengin, fakir, genç, yaşlı v.b. ya da siyasi ayrım asla yapılmaz.. Tek sıfat “Eskişehirspor taraftarı”dır. Küçük büyüklerine saygı gösterir, onların uyarılarını dikkate alır, büyük küçüklerine sevgi gösterir ve tecrübelerini ona aktararak gelişmesine yardımcı olur. Taraftarlar arasında saygı esastır. Taraftarına saygı göstermeyen dışlanır.

17-Eskişehirspor taraftarı gelecek nesillere Eskişehirspor sevgisi aşılamasının birinci görevi olduğunu bilir ve ona uygun davranır. Şartları uygun olduğu müddetçe küçük çocukları maça getirir ve Eskişehirspor sevgisini aşılamaya çalışır.
18-Eskişehirspor taraftarı asıl görevinin takımını desteklemek olduğunu bilir ancak yönetimlerin yaptıkları icraatları da takip eder. Şartları uygun olursa kulübe üye olur. Kulübün gelir ve gider kalemleri konusunda hassastır, bunları takip eder, sorgular. Yanlış gördüğü zaman dile getirmekten ve müdahale etmekten çekinmez.

19-Eskişehirspor taraftarı altyapı konusunda hassastır. Türk futboluna alt yapıdan oyuncu kazandırılmasını ister ve destekler.

20-Eskişehirspor taraftarı eğitime duyarlıdır. Taraftarının, futbolcusunun, yönetiminin yüksek eğitimli olmasını ister. Vizyonlarının geniş olmasını ister. Genç taraftarların her zaman eğitimi önplana almasını ister.

21-Eskişehirspor taraftarı; diline ve üslubuna sahip çıkar. Her türlü ortamda, kendini ifade ederken düzgün Türkçe kullanmaya özen gösterir.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..