İstiklal'din ; ''ESTİK''lal oldun..

Sözlerime nasıl başlasam bilmiyorum.
Birçok Eskişehirsporlunun, hayatlarında yaşadığı en güzel gündü belki de geçtiğimiz Pazar günü.Hayatlarında yürümekten en çok zevk aldıkları yol, Eskişehirsporlu olmaktan en çok onur duydukları ve göğüslerin böylesine kabardığı saatlerdendi belki de..

Ne takım şampiyon olmuş, ne büyük bir başarı kazanılmış ne de kuruluş yıldönümüydü.

Peki o zaman bunca ''Deli''nin ne işi vardı bu soğukta yağmur altında ?

O gün oradan geçen vatandaş, cafelerde oturup demlenen insan, mağazada çalışan personel, çevrenin emniyetini sağlayan polis memuru, kestane satan amca da kurmuştur yukarıdaki cümleyi, demişlerdir ki ''Hiç, bir arada görmedik bunca deliyi..''

Onların gördükleri sadece yağmur altında yürümemiz, Eskişehir diye bağırmamızdı, peki ya görmedikleri ?

İşte bu daha önemli..

Gece 1'de hareket edecek olan otobüs için toplanan ve otobüsler yetmeyince Eskişehir'de kalanları, tren bileti olmamasına rağmen trene binebilmek için sabahın 6'sına kadar garda bekleyenleri, resital yapmak için yola çıkıp otobüsü arıza yapan BandoESES'i, maça dönüşü radara yakalanıp ceza ödeyenleri görseler heralde daha başka terimler de kullanırlardı.

Yürüyüşten saatler öncesinde bile adım başı Eskişehirsporlu görmek mümkündü.Hatta ''Sanki Doktorlar caddesindeyiz.'' diyordu arkadaşlar..

Karnımızı doyurmak için ara sokaklarda lokanta ararken restorantın birinden bir abimiz seslendi.

- Gençler hangi takım ?
-Eskişehirspor.
- Bando geldi mi ?
-Geliyor, yoldalar.
- İyi bakalım, başarılar.
-Eyvallah..

Yürüyüş saati yaklaştıkça caddedeki yoğunluk artıyor, insanlar kabına sığmıyordu.Belli bir kalabalık oluşunca da başlanıldı tezahüratlara BandoESES'i beklemeye irade yetmedi :)
Meydana varıldığında BandoESES de gelmişti ve yürüyüş başlayacaktı artık.Tam bu sırada ellerinde afişler olan bir grup birşeyleri protesto ediyordu.Polis hemen araya girmese tatsızlık yaşanması kaçınılmazdı ancak birkaç münferit atışma ile sınırlı kaldı.

Polis bu olay sonrasında İstiklal caddesine girmemizi engellemek için ana yola yöneltti Kasımpaşa semtine gitmemiz için.O kadar kalabalık olduğumuzu kavrayamamış olmalılar ki böyle birşey yaptılar ve akan trafiğin arasına soktular insanları.50-100 metre bile gidemeden trafik kilitlendi zaten ve sonrasında polis karar değiştirerek İstiklal Caddesine onların kontrolünde giriş yaptık.
Bu andan itibaren coşku tavan yaptı.Dale Cavese ile ilk adımı attığımız İstiklal'de tüm gözler bu ''Deli''lerin üzerindeydi.Önde bando, arkada atkılı,bayraklı ve meşaleli sonu gelmeyen bir kalabalık..

İnsanı en çok mutlu eden ise böylesine bir kalabalığın küfürsüz, sağa sola zarar vermeden hareket etmesi ve çevredekilerin şaşkın, neşeli ve hayran bakışları altında caddeye siyah-kırmızı renk getirmesiydi.

Öylesine kaptırmışım ki kendimi, sizlerle paylaşmak için o şahane görüntüleri yakalayamadım hazırlıklı gitmeme rağmen caddedeki siyah-kırmızı dalganın sadece ufacık bir parçası olan elimdeki bayrağı dalgalandırmayı bırakamadım..
Özellikle caddeye girerken yaptığımız Dale Cavese dillere destandı, eğer o ana ait çevre binalarda yukarıdan görüntü alabilen ve bunu bize ulaştıran olursa o kişiye Eskişehirspor atkısı hediye etmek isterim..

İstiklal caddesindeki coşku semte doğru akmaya başladı, caddeler sokaklar alışık olmadığımız görüntülere sahne oldu..

Sonrası ise stad içinde Kasımpaşa tribünleri ile yapılan karşılıklı jestler ve sonrasında takımın aldığı 3 puan..İnsanlara taraftarların sadece olay yaparak televizyonlara, ana haberlere çıkmadığını gösterebildiysek, taraftar denilince akla sadece kavga-gürültü gelmemesi gerektiğini insanların bilinç altlarına yerleşmesini sağlayabildiysek ne mutlu bize, ne mutlu o gün orada bize eşlik edenlere..

Ligin 11. sırasındaki amaçsız bir takımın taraftarı şampiyonluğa oynadığı zamanlarda o caddede neler yapar ?

Hayal bile edemiyorum..

Yürüyüşle ilgili pek video çekemesem de çeken arkadaşların görüntüleriyle güzel bir video hazırlayacağım, 2-3 gün içersinde hazır olur.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..