2 Hafta Nasıl Geçti, Anlayan Var Mı ?

Uzun bir aradan sonra Süper Lig yeni adıyla Spor Toto Süper Lig olarak başladı.

Eskişehirsporumuz ilk hafta Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi.Şahsen nasıl bir maç olduğunu, ne yapıp ne yap(a)madığımızı tam olarak anlayamamış olsam da anlayabildiğim tek şey Gençlerbirliği futbolcularının taraftarlarına oranla 180 derece farklı olmalarıydı.

Taraftarlarının ne kadar temiz, ne kadar centilmen insanlar olduğunu tribünlerin içersinde olan hemen hemen herkes biliyordur. Ama futbolcuları için bunları söylemek mümkün değil.Özellikle kaleci Serdar geçen sene olduğu gibi bu seneki maçta da tahrikkar hareketlere, oyunu gereksiz zamanlarda yavaşlatma girişimlerine devam ederek antipati toplamaya devam etti.Sadece rakip tribünleri değil kendi taraftarlarını da kendinden soğutuyor belki de...
Neyse Süper Lig'e çıktığımızdan beri ligde oynadığımız ilk maçların 2si de berabere bitmiş bu da 3.sü olmuştu.
2008-2009 : İ.B.B.-ESES : 0-0
2009-2010 : Manisa-ESES : 0-0

Böylece Eskişehirsporumuz 3 sezondur lige gol orucuyla başlıyordu.

Bu sezon Eskişehirspor için iftar vakti 2.hafta oynanan Konyaspor deplasmanının 51. dakikasıydı.

Ramazan ayı olmasına ve maçın hafta içi oynanmasına rağmen yaklaşık 500 taraftarımız tribünlerdeki yerini almıştı.1 otobüs taraftarımız da aracın bozulması sebebiyle Konya'ya gelemediler.
Maça gelmeden önce tribünlerimizle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

Bilenler vardır, son zamanlarda bütün grup ve oluşumların temsilcisinin bulunduğu bir Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) kurulmuştu.Bu birliğin amaçlarından en önemlisi Süper Lig'e çıktığımızdan beri üstümüze sinen antipatik görüntüye son vermekti.Gençlerbirliği maçı ve Konyaspor deplasmanında bu birliğin Eskişehirspor tribünleri için çok faydalı olacağının sinyallerini almaya başladık.

Konya deplasmanında maç öncesi Süper Lig'e yeniden çıkan Konyaspor'a ''Hoşgeldin Konya'' tezahüratı, maç sırasında Konyaspor tribünlerinden gelen ''TIK TIK TIK!'' tezahüratına ''Evde Yokuz!'' dercesine verilen ''Küfür Yok Konya'' cevabı ve maç sonrasında mağlup olmamıza rağmen ''Hepiniz Allah'a Emanet Olun'' tezahüratımız gerçekten çok olumlu gelişmelerdi staddan çıkan Konyasporluların alkışları da ne kadar doğru yolda olunduğunun bir göstergesiydi.

Artık bıktık her staddan küfür ve bela eşliğiyle ayrılmaktan, Eskişehirspor dendiğinde suratların asılmasından...

Artık stadlardan alkışlarla ayrılalım, alkışlarla yollayalım.Artık Eskişehirspor dendiğinde insanların yüzünde sıcak bir tebessüm, kalplerinde ise iyi niyetli yaklaşımlar barındıralım.

İlk 2 haftadaki gibi gidersek 2 sezondur oluşturduğumuz antipatik görüntümüz yerini çok güzel şeylere bırakacak, o yüzden Eskişehirspor Taraftarlar Birliği'ne sahip çıkalım.

Konyaspor maçına gelince...

Geçen seneki Manisa deplasmanını ve Bursa'yla içerde oynadığımız maçları hatırlıyorum çok heyecanlı, çok iyi maçlardı.Özellikle Manisa deplasmanında bıraktığımız 2 puana ağlayacak vaziyetteydik desem yalan olmaz.

Yani geçen sene ilk maçların daha zevkli ve heyecanlı olduğunu söyleyebilirim.

Malumunuz burada paylaştığım tribün videosunu çekmekten maça bakmaya pek fırsatım olmadı ancak video çekerken insanların yüzlerindeki mimiklerden sahada olan biteni çözebilecek akla sahibim :) Ama yüzlerdeki mimiklerden de birşey anlamadım. Bizim oynadığımızı, Konya'nın kazandığını maçtan sonra tekrarı izlediğimde anladım.

Takım pas yapmaya başlamış, maç istatistiklerini abartacak cinsten bir oyun oynamışız ancak 3 puan alamamışız.Eğer sonunda Barcelona gibi tıkır tıkır top oynayacak ve gol de atacaksak 6 değil 16 hafta da beklemeye hazırım.

2 hafta hiç kimseyi eleştirmek veya göklere çıkarmak için yeterli bir süre olmasa da Pele'yi ayrı tutuyorum.
Adamın sahada yere düşüşü bile diğer futbolculardan çok farklı.İnşallah güzel oyununu diğer takım arkadaşlarıyla birlikte daha da artırarak Galatasaray maçında çok daha güzel işlere imzasını atar.

Yazı uzun oldu ama özeti şu : 2 Haftanın nasıl geçtiğini anlayamadım...

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..