Yasak ; Çözüm değil, Kördüğüm !

Sezonun ilk yarısında Eskişehir'de Ankaragücü'yle oynanan maç öncesinde bir takım olaylar olmuştu.O günden sonra sanal alemde çeşitli taraftar platformlarında karşılıklı kin ve nefret tohumları ekilmiş olup intikam yeminleri sayfalara dökülüyordu.

İki taraf için de beklenen maça ''5 Gün'' kalmışken, az önce klübümüze deplasman yasağı kararının geldiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Son zamanlarda sadece Sakarya ile yapılan maçlarımızda böyle bir durumla karşı karşıya kalınmış ve ''Nefer'' grubu bu duruma yaptıkları pankartla tepki göstermişti.
Bu tür maçlarda gerekli güvenlik önlemlerini alıp iki tarafı da karşı karşıya getirmemeye çalışmak yerine deplasman yasağı koymayı marifet sananlar bu şekilde davranarak aradaki hüsumeti kan davasına dönüştürdüklerinin farkında değil.

Soru : '' X takım taraftarları bugün neden yok tribünde''
Cevap: ''Onlarla düşmanız ya lan...''

Obama geliyor, o geliyor bu geliyor onları koruyabiliyorsun terör eylemlerinden, ama taraftarın birbirine taş atmasını, kavga etmesini engelleyemiyorsun...

Panzer, toma, motosiklet, otomobil ve hatta atlı polisi bile mevcut olan Türkiye'nin başkenti Ankara'da taraftar güvenliğinin sağlanamaması düşündürücü.

İşin bir başka boyutu da Ankara'da sadece Ankaragücü'nün olmaması.Seneye Gençlerbirliği maçımız da olacak, peki o maç da mı yasaklanacak ?

Pazar günü olacak olan herşey, seneye Ankara'da olaylarla alakası olmayan bir klübün maçında gerçekleşecek ve o klüp de zarar görecektir, o yüzden ne olacaksa bu hafta olmalıydı ve her iki taraf da rahat etmeliydi.

Ankara ve Eskişehir iki komşu kent olduğu gibi birçok deplasmana birbirlerinin il sınırından geçerek gitmektedirler, çevre yollarında oluşabilecek şeylere önlem alabilecek misiniz, yoksa Ankaragüçlülerin Eskişehir'den, Eskişehirsporluların da Ankara'dan geçmesine de mi yasak getireceksiniz ?


Bu tür yasaklar buzları eritmek değil, ateşe kürekle gitmektir.

Ayrıca yasağın oluşmasındaki en büyük etken 17 haftadır tehditler savurup, sakinliği korumayı son 1 haftada akıllarına getirenlerdir.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..