Forman için, Bizim için!

Yarın Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağımız maçta olacak Türkiye'nin gözü.Belki ligdeki tüm takımların gönlü bizim kazanmamızdan yana olacak başta Bursa olmak üzere.

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra yakaladığı liderlik koltuğunu bırakmama, biz ilk 6'ya girerek puan tablosuna göre verilecek olan ekstra paradan pay koparma, Bursa da kendilerinin de kazanması durumunda bizim de Kadıköy'den puan çıkarmamızla birlikte liderliği kapma derdinde.

Böylesine ligin zirvesine etki edeceğimiz bir maç öncesi bazı renkdaşlarımız sırf Bursa'da bize ''Yalaka'' denmesi sebebiyle neredeyse Fenerbahçe'yi yendiğimiz taktirde üzülecek kadar düşmüş durumdalar.

Tabi ki sözüm yukarıdaki gibi basit bir gerekçeyle Bursa'nın şampiyonluğunu istemeyenleredir.Şampiyonluk konusunda maalesef kutuplara bölünmüş durumdayız ;

1- Bursa Şampiyon olsun diyenler
2- Bursa Şampiyon olmasın diyenler
3- ESES olamıyorsa kim olursa olsun diyenler

Bursa'nın şampiyonluğunu destekleyenler ; Anti-Bizans gereği bir Anadolu klübünün şampiyonluğunu herhangi bir 3 büyük diye tabir edilen takımların şampiyonluğuna tercih edenlerden oluşuyor.Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray şampiyon olduğunda çocukların bu takımlara yönelmesinin Bursaspor şampiyon olduğunda olmayacağını düşünüyorlar.

Bursa'nın şampiyon olmasını istemeyenler ; Bursa'da bize küfür ettiler, yalaka dediler diyenlerden ziyade Bursa'nın tarihindeki başarıların bizim yanımıza yaklaşmayacak derecede az olduğunu bu şampiyonlukla birlikte bizim yıllar önce defalarca kapısından döndüğümüz şampiyonluğu kazanarak bizim başarılarımızın unutulacağını ve alacakları parayla aradaki farkın artacağını, 4 tane takımla uğraşırken 5.'sinin çıkacağından endişe duyuyorlar.

(Not : Bazı Bursasporlu arkadaşlarım da açık açık ben aynı durumda olsam ben de istemem şampiyon olmanızı diyebiliyor.)

Son olarak, Eskişehirspor şampiyon olamıyorsa kim olursa olsun diyenler ; 1 veya 2. maddeyi destekleyenleri ya Anti-Bizans'dan anlamamakla ya da İstanbul sempatizanı olmakla değerlendirildiği bir durumda en sağlıklı düşünce bu olsa gerek.Eskişehirspor dışında herhangi bir takımın şampiyon olmasını ne tercih eder ne de olduklarında sevinir veya üzülürüm diyorlar.

Bende ise Anti-Bizans ağır basıyor ve İstanbul saltanatının sekteye uğraması adına Bursaspor'un şampiyon olmasını isterim.

Bursa'nın şampiyon olmasını istemeyenlerin taşıdığı endişleri ben de taşıyorum elbette orası ayrı ama İstanbul dışından zaten şampiyon çıkmış(1975-1976).Trabzonspor'u Anadolu'dan değil de Karadeniz'den olarak değerlendirenler olacak belki ama o zaman Bursa da Marmara bölgesinde yer alıyor, yani yine Anadolu'dan şampiyon çıkmamış olacak böyle düşünülünce.Şampiyonluğun bekareti bozulmuş bir kere daha neyin devriminden bahsediyoruz ki ?

Yarınki maçta kendimiz için oynayalım, maçı kazanmaya ve lig sıralamasına göre 6. takıma verilecek olan payı almaya çalışalım.Zaten Bursa da kendi maçını kazanırsa, şampiyonluğu hak ederek kazanma noktasına gelecekler böyle bir durumda da Bursasporlulara düşen teşekkür etmek bize düşen ise tebrik olacaktır.

Bu arada geçtiğimiz haftalardaki ''Özel Günler Güzel Geçti.'' isimli yazımdaki özel günlerin uğuru devam ederse maç bizimdir, çünkü maç 1 MAYIS işçi bayramına denk geliyor :)


0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..