Bursa Deplasmanı Hikayesi

Otobüs bazında son zamanlarda en çok katılımın olacağını görmüştüm hafta içi yapılan organizasyonlarda.Grupların,derneğin yanı sıra,mahalleler ve arkadaş grupları da kendi imkanlarıyla otobüs organizasyonları düzenlemişti.

Sabah 9'da hareket ettik.Az molalı güzel bir yolculuk geçiriyorduk.Sadece İnegöl'de 6-7 kişilik Bursaspor taraftarı görünümlü(!) kişiler tarafından otobüslerimiz taşlandı.Neyse ki taş teknisyenleri taşları cam yerine çerçeve kısımlarını tutturunca otobüsümüzün camı inmedi.Diğer otobüslerden ise sadece 1'inin camını kırabilmişler.


Şahsen o adamların Bursasporla alakası olmadığını,bu taş teknisyenlerinin yaptıklarının büyük bir topluluğa mal edilemeyeceğini düşünüyorum.

Kontrol noktasına geldik polisler arama yaptı sonra bizden önce gelen 3-4 otobüsle stada doğru hareket ettik polis eşliğinde.Stadın yanındaki emniyete ait yere aldılar otobüsleri ve orada beklemeye başladık.

3-5 dk içinde bulunduğumuz alana Bursasporlu 2-3 abimiz geldiler ve hiçbir grubu temsil etmediklerini sadece hoşgeldiniz diyerek iyi niyetlerini bizlere sundular,ayaküstü güzel bir muhabbet oldu.Daha sonra 5-6 kişilik grup cadde üzerinde el kol yaparak geçti alkışlayarak yanıt verildi en ufak kötü bir söz edilmedi.Biz de Bursasporlu arkadaşlarımızla polis bölgesinde hasret giderdik iyi dileklerimizle ayrıldık.

Bilet yoktu piyasada,yönetim tarafından biletlerin büyük bir bölümünün alınıp Eskişehir'e taraftar derneklerine gönderildiği söyleniyordu.Polis o noktadan bileti olanları geniş güvenlik önlemleriyle stada doğru götürüyordu,bizde de bilet olmasına rağmen 2 arkadaş sap gibi kaldık ve elimizde pankart ve davullarla kültür park içinden stada doğru yol aldık.

Polis yok,mekanlar tenha,Bursasporlular da oralarda geziniyorlar,insanın aklına ister istemez olumsuz şeyler geliyor.Adamın biri çekse bıçağı vursa kimsenin ruhu duymaz,neyse ki hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadan deplasman tribününün oraya varabildik.

İçeri girdik henüz birçok otobüs gelmemişti.Bursa tribünlerinin Ankara Ankara Bursa Ankara,Eskişehir yalaka Bursa Ankara sloganlarına alkışla karşılık verdik.Herşey oldukça güzel giderken birden bulunduğumuz tribünün sol kısmında 10 kişilik bir Ankaragücü atkılı formalı kişiler türedi,bayrak açtı el kol yaptılar ve tahrik sonrasında tahrip kaçınılmaz oldu.

Bu noktadan itibaren de Bursaspor'a en ufak bir kötü söz söylenmedi toplu ve devamlı olarak,sadece oradaki provakatörlerin takımları aleyhine sloganlar atıldı,aynı anda da maraton tribünlerinde bulunan S.A.G.S. (SeniAnnemGibiSevdim) grubu tarafından ''Özü Sözü Bir Olan Tribüncülere Saygı Duyarız) yazılı bir pankart açıldı fakat çoğu kişi bunun altında birşey aradı karşılık vermekten kaçınıldı.Bana göre S.A.G.S.'in bu olumlu hareketine alkışla karşılık verilmeliydi.


Neyse tüm bunlar yaşanırken solumuzda kümelenen Ankaragüçlüler'e yanlarında bulunan Bursasporlulardan da destek gelince atışmalar arttı,2 kale arkası karşılıklı bize giydirmeye başladı.Burda da S.A.G.S. grubunun küfürlü tezahüratlara eşlik etmediğini gözlemledim.

Teksas ile kale arkasının karşılıklı giydirmeleri sonucu Bursaspor'a karşı ilk olumsuz hareket ay ayol şeklinde başladı.

Tribün tamamen doldu,dışarda kalan birçok taraftar oldu.Maç başladı 3lüyü yaptık tam yeni besteye gireceğiz o da ne gol yemişiz.Golün şokunu üzerimizden atıp yeni bir besteye daha girilmeye hazırlanırken Bursaspor'un atakları ve net gol pozisyonları karşısında şaşkınlığa uğradık.İvesa'nın savuşturduğu tehlikelerden sonra sağlam bir şinanari girdik,tezahüratın en tepe noktasında 2.golü kalemizde gördük.Bu gol sonrası birçok kişi farklı mağlubiyetle ayrılabilme olasılığından korkuyordu.Hiç birşey anlayamadan ilk yarı sona erdi.

Devre arasında stad hoparlörlerinden çalan müziklere, kendimize uyarlayarak eşlik etmemiz müziğin değiştirilmesine sebep oldu :) Tribünümüze en yakın nokta olan Protokol kısmında olup da bizim tribüne doğru yakınlaşan Bursasporlular ile bizimkiler arasında elektriklenme oldu.Aslında o kısımda 2 tarafın da birbiriyle karşı karşıya gelmesini engelleyen büyük bir bayrak vardı fakat bir şekilde o bayrak inmiş 2 taraf karşı karşıya gelmişti.Tartışma büyümeden protokol tarafındaki Bursasporlular uzaklaştırıldı ve bizim bulunduğumuz tribüne de çevik kuvvet gelerek tampon bölge oluşturdu.

2.yarı başladı tribün olarak bir yere kadar iyi olsak da 3. golü yedikten sonra ortalık karıştı.Gerek kendi içimizde kavgalar gerekse sahaya koltuk atmalar sonunda çevik kuvvet tribüne girmekte gecikmedi.Bu anlarda Bursaspor tribünlerinin ''Saldır çevik kuvvet'' diye tempo tutmalarını hoş bulmadım,yakıştıramadım Bursa tribünlerine.Hem açık kale arkasından Bursasporlu hem de bizim tribünden Eskişehirsporlu bazı taraftarlar göz altına alındı.Penaltıdan attığımız gole sevinemedik bile bu yaşanılanlardan sonra ve olayların gölgesinde hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı.


Maçtan sonra uzun bir an önce kapıların açılıp bir an önce şehrimize doğru yola çıkmayı istedik ama uzunca bir süre bekletildik.Uzun bir bekleyişin ardından kapılar açıldı ve otobüslerimize bindik.Polisler çok fazla güvenlik önlemi almışlardı.Öyle ki üst geçitlerde bile konuşlanmışlardı.Bursa Atatürk Stadı'ndan neredeyse Bozüyük'e kadar otobüslere eşlik ettiler.Akşam saat 20.00 gibi şehrimize geldik sağ salim.

Büyük umutlarla gittiğimiz bir deplasmandan boynu bükük döndük.Bursaspor bu galibiyeti haketmişti tebrik ediyorum.

Ayrıca maç öncesi ve sonrasında sağduyulu bir şekilde Eskişehirsporlu renkdaşlarıma karşı olumsuz hareket sergilemeyen Bursasporlulara teşekkür ederim.

Bugün maç içersinde çıkan olaylar ne bizim ne de Bursaspor'luların suçuydu,tamamen maçla alakası olmayan bir takım provakatörün oyunuydu yaşananlar...

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..