Efsane'nin Öyküsü

1965'lerden gelen bir öyküdür bu, toprak futbol sahalarında doğmuştur. Aziz BOLEL’in önder'liğinde, genç filiz delikanlılar, Nihat’ lar – Fethi'ler,Ender'ler ateşlemiştir bu meşaleyi.
Bu diriliş öyküsüdür, 3 büyüklere baş kaldırış, şahlanış öyküsüdür (KIRMIZI) ateşin söndüremediği, (SİYAH) kalemlerin yazamadığı ES-ES in öyküsüdür .

Radyo’lar’ın sesinden,sarı gazete sayfalarından,Gegiç'in talebeleri İsmail Arca'ların,Süreyya'ların, Koca usta Vahaplar'ın, Necdet Yıldırımlar'ın, Abdurrahmanlar'ın Türkiye’ye dalga, dalga yayılan başarılarının öyküsüdür bu.

Amigo Orhan’ın orkestra eşliğinde, büyük kamyonların kasalarında 30-40 kişilik guruplarla, tıka basa dolusu minibüslerle ve kara trenlerle deplasmanlarda taraftalarıyla rakiplerini hezimete uğratanların öyküsüdür.

Bugün ANADOLU'ya Trabzon’a Sivas’a Kayseri’ye kupalar geliyorsa bilsinler ki, saltanatları yıkan ES – ES’in eseridir.

Efsanemiz, Alanya'lardan, Fethiye'lerden,Ünye'lerden Turgulu'lardan geridöndüyse yörelerede futbolu sevdirerek, gücüne güç katarak,yılmayan,yıkılamayan azmi ile geri dönmüştür.
26 numaralı formalarıyla,Türk futboluna damgasını vuran, dünya 3.lüğünü kazandıran bizim çocuklarımızdır.

Anaların, babaların çocuklarının kulaklarına mırıldandığı evlerinin köşelerinden indirmediği bayrakları taşıyan;

Dişi Şimşekler Kızılcıklı'lar Ayder'ler Altes ler Neferler ve Esder liler, yediden, yetmişe gönül bağlayanlar kırmızı –siyahımızı 1965 lerden devir alanlar;

Yönetimiyle, sporcusuyla, taraftarıyla bizi zorlu uzun lig maratonları bekliyor.

Bu uzun maratonları koşmak için önümüzdeki engelleri el ele vererek birlikte aşmak için şehrimiz e güzel yeni anılar katmak için şampiyonlukları yaşayacak fair-play takımı, fair-play seyircisi olmak için, bayraklarımızı hazırlayalım, gün bizim günümüzdür Es-Es'in günüdür.

Yönetici kardeşlerimizden, teknik ekipten, sporcularımızdan en iyi başarıyı elde etmelerini istemek Es-ES'linin en doğal hakkıdır. Başarı Es-Es'in doğasıdır.

Yöneticilerimiz, bütün sorunların üstesinden gelemeye bilirsiniz, şehir desteği yanınızda olduğu sürece imkansızlıkları başaracak bu taraftar sizleri asla unutmayacaktır.

Futbolun beşiği olarak gösterilen şehrimizi, Avrupa kupalarında da temsil etmek için, yeni Sevilla destanlarını yazmak için, yarım kalan işimizi tamamlamaya hep birlikte yürüyelim.

Şampiyonluk türkülerini, Es-Es marşlarını hep birlikte haykıralım tarihimize yeni sayfalar yazalım.

En Büyük ES – ES İçin !
Necdet MANSIZ
 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence harika bir yazı, okurken insanı duygulandıran ne kadar mükemmel bir tarihimiz olduğunu bize hatırlatan ve inanılmaz bir taraftarımızın olduğunu bir yazı bu kadar hissettirebilirdi emeği geçen herekese teşekkür ediyorum. BRAVO!!! ES-ES ES Kİ-Ki Ki ESKİ ESKİ ES!!!

Adsız dedi ki...

bu yazı üstüne yorum yapmak anlamsız aslında...
o kadar duru, o kadar gerçek ki!
İyi ki Eskişehirliyiz, iyi ki Eskişehirsporluyuz!

kırmızı-siyah dedi ki...

Bu yazıyı seslendirmek lazım aslında ve maçlardan önce stadda dinletmemiz gerekli böylece tüm taraftar ne kadar şanlı bir geçmişimiz olduğunu daha iyi öğrenir ve takım daha iyi motive olur diye düşünüyorum.

yigit dedi ki...

Güzel bir yazı tebrikler Necdet Bey

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..