Beyler ! Tünelden çıkıyoruz...

Sezonun ilk yarısını Michael Skibbe ile birlikte 4. sırada bitiren Eskişehirsporumuz için ikinci yarı işler pek yolunda gitmiyor gibi görünüyor.
Daha önce yardımcıları takımdan gönderilen Skibbe'nin devre arasında Hertha Berlin'e transfer olmasıyla ''Skib Bıraktı'' manşetini dillendirenler yanılmış oldu. Skibbe'nin takımı, sezonun ilk yarısının sonlarında aldığı seri galibiyetlerle 4. sıraya yerleşerek sezon sonunda şampiyonun belirleneceği play-offlara kalacak takımlardan olmayı başardı.

Mersin deplasmanından dönerken Skibbe'nin görevi bırakacağı yönündeki haberler canımızı sıkmaya yetmişti. Eskişehir'e dönerken ''Skibbe giderse kim gelecek-gelmeli ?'' sorusuna cevap arandı durdu.. Birçok kişi şu anda takımın başına gelecek en iyi isimini Ersun Yanal olacağını dile getirdi ve öyle de oldu.

Sezonun ikinci yarısına Ersun Yanal'la başladık zorlu Beşiktaş deplasmanında. Evet zorluydu fakat Beşiktaş ''3 böyük'' takımdan birisi diye değil ; Eksiklerimizden ötürü...

Taraflı-tarafsız herkesin, ligimizde 2011-2012 sezonu ilk yarısındaki en iyi sol bek olarak nitelendirdiği Dede ile birlikte Diego kart cezalarından, Alper Potuk ise Fenerbahçe ile transfer görüşmelerinden ötürü takımdaki yerini alamadı.. (İlk 11 çıkan 3 isim)

İlk 11 çıkan 3 futbolcumuzdan yoksun olduğumuz Ersun hocayla çıktığımız ilk maçımızı Beşiktaş'a karşı kaybettik..

Daha sonra sahamızda Sivassporla oynayarak yediğimiz son dakika golüyle şok olduk.. (Rıza Çalımbay ve Sivasspor camiası geçen sene son dakikada yedikleri golün acısını çıkardı...

Ankara fobimiz Gençlerbirliği maçıyla kaldığı yerden devam etti..

21. haftada ise ; Son 9 maçını kazanmış ve 10. maçı da kazanarak seri galibiyet anlamında kendi çaplarındaki rekoru kırma arayışı içindeki, lig sıralamasında 1. sırada yer alan Galatasaray konuğumuzdu.
Fatih Terim'in maç sonu açıklamalarında ''Kazanacak taraf varsa o da Eskişehirspor'du, pozisyonu bırakın neredeyse bir tek şutumuz bile yoktu'' sözlerini sarf ettiği maçta Galatasaray'ı elimizden kaçırdık ve 1 puanla yetindik.

Süper Lige son çıktığımız sezondan beri şansımızın tutmadığı takım olan Trabzonsporla oynadık son olarak. Yirminci dakikalarda deplasmanda yakaladığımız %70 küsüre, %20 küsürlük topla oynama oranı ve neredeyse tek kalelik oyun ''Bu sefer olacak, hem de çok güzel olacak!'' dedirtirken yeni transferlerden Hürriyet ''Bodozlama'' daldı bu düşüncelerimize..10 kişi kalan takımımız herşeye rağmen iyi mücadele ediyor, yenilen gole rağmen ısıran bir oyun sergiliyorken Kamara'nın ''Çalım fantezi''lerinin kurbanı oluyordu.. Neticesinde Trabzonspor takımının yenemeyeceği bir Eskişehirspor vardı o gün fakat Hürriyet ve Kamara Eskişehirsporu yenen isim oldular.

Son 5 maçta alınan 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet çok kötü gibi gözükse de durum aslında o kadar da kötü değil..

Takımımızın özellikle Galatasaray ve Trabzonspor maçlarındaki arzulu futbolu kadar fikstürümüz de oldukça umut verici ilk 4 için.

Şöyle ki ; Ligin ikinci yarısında karşılaştığımız 5 takım da şu anda puan cetvelinde üstümüzde yer alan takımlar.

Bugünkü Orduspor maçıyla birlikte ''Tünelden çıkıyoruz!''

Geriye kalan maçlarımız puan sıralamasında alt basamaklarda yer alan takımlarla.. Üst sıralardan sadece 28. haftada içerde Fenerbahçe ile oynayacağımız bir maç var fikstürde..

Beyler !
Bugünkü Orduspor maçıyla birlikte ''Tünelden çıkıyoruz!''
Uyandırayım :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ciktik ama tunelin ucu cok boktan bi yere cikti

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..