Ses Var,Görüntü Yok


Yaklaşık 1 haftadır yere serilmiş beyaz örtü ve buz gibi bir hava karşıladı lider Galatasaray'ı Eskişehir'de. 9 maçta kazanılan 27 puanla ve kulüp rekorunu kırmak,10'da 10 yapmak için gelmişlerdi. Skibbe'den sonra galibiyet göremeyen EsEs'te ise artık çıkışa geçme vaktiydi.Cumartesi günü Galatasaray'lı futbolcuların twitter hesaplarında ortak verdikleri mesaj Eskişehir'in ayazı ve endişeleriydi tabiki de.Ardından Hasan Şaş'ın yaptığı açıklama da eklenince kısacası Galatasaray'lı futbolcuların tek rakibinin EsEs olmayacağı açıktı.Maçtan önce sahanın temiz halini görmek içimi biraz olsun rahatlattı ve stada 3 puan umuduyla geldik...



Stat maç saatine yakın açık tribünün bir bölümü hariç tamamıyla dolmuştu.Maçtan önce FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ı taraftarlar tribüne çağırıp alkışladı.İki takım da beklenen 11'ler ile sahadaydı.Seramoni sırasında Emre Çolak'ın Dede'nin elini öpmesi ve Galatasaray'lı futbolcuların soğuktan korunma çabaları dikkatlerden kaçmadı.Maça da etkili başlayan biz olduk ve kanatlardan ağırlıklı oluşturduğumuz ataklarla Galatasaray kalesini zorladık.Ultraslan'ın 11. yılı gerekçesiyle yaptığı meşale şovuyla maç bir süre durdu.Kamara'nın kaçırdığı gol ve Hakan
Balta'nın elle müdahalesini hakemin es geçmesi ilk yarının önemli anlarıydı.İlk yarıda hiç bir varlık gösteremeyen Galatasaray ikinci
yarıya Sercan'ı alarak ofansif hatta daha çok etkinlik yaratmak istese de Diego'nun olağanüstü performası buna da engel oldu.İlk yarıdaki gibi yine kontrolü elimizde tuttuğumuz maçta golü bulamadık ve maç başladığı gibi sona ererek hem Galatasaray'ın rekor kırma çabaları sonuçsuz kaldı hem de Ersun Yanal ile galibiyet hasretimiz sürdü.


Tribün olarak açığın durgunluğuna rağmen Nefer'in performansı çok iyidi ve açık tribünü de havaya geç de olsa sokmayı başardı.Galatasaray tribünleri yaptıkları şov hariç pek bir hareketlilik gösteremediler..

Maçtan sonra eve geldiğimde ise
farkettim ki istatistikler maçı gayet iyi özetliyordu aslında.Fatih Terim'in yaptığı açıklama da zemin konusunda dert yanan Galatasaray'lılara en iyi
cevaptı ve iki takımın da aynı zeminde mücadele ettiğini yineledi.Ersun Hoca ise iyi oyunumuzun karşılığını alacağımızı belirterek gelecek için umutlu konuştu.

Maçtan sonra bizim için akılda kalanlar ise şunlardı:
ARTILARI:
Diego:Gerek defansta gerek ise ileri çıkışlarında çok etkiliydi.Maçın genelinde neredeyse hatasız oynadı.Elmander ve Sercan'ın hiç bir varlık gösterememesinde en büyük pay sahibiydi.
Dede:Ersun Yanal'ın alışılagelmişin dışında onu ilerde oynatması oyunda daha çok rol almasına sebep oldu.Herkesin kafasında ''Yapar mı,yapamaz mı?'' sorusu vardı ama Dede yine oyunuyla takımı orta alanda sırtladı.
Hürriyet:Veysel'in yokluğunda hırsıyla,mücadelesiyle son derece faydalı oldu.Takıma çabuk uyum sağlaması da ayrıca katkı sağladı.
Nefer:Neredeyse tamamının dolmasıyla.90 dakika sallanan bayraklarla,susmayan bir tribünle daha iyi günler için gerekli mesajı verdiler.
Galatasaray Taraftarı:Yasaklarla tribünlerden uzaklaştırılmaya çalışılan meşalelerin kokusunu bizlere hatırlattıkları için,tekdüze hal alan Türk tribünlerinin asıl kimliğini hatırlattıkları için ve bunu en uygun şekilde yapmaya çalıştıkları için teşekkür etme ihtiyacı hissettim.Bilmem ne kadar katılırsınız...

EKSİLERİ:
Cüneyt Çakır:Öncelikle Hakan Balta'nın penaltı pozisyonu,oyuncularımıza çıkan kolay kartlar ve Galatasaray futbolcularına gösterilen esneklik hakemlik yönünü çok beğendiğim Cüneyt Hoca'ya yakışmadı...Umarım bu konulara daha çok hassasiyet gösterir.
Stat Güvenliği:Maça giriş esnasında ayakkabılarımızın içini kontrol etmeyi dahi ihmal etmeyen stat güvenliğine Galatasaray taraftarının onlarca meşale ve ses bombasını stata nasıl kolayca soktuğunu sorma ihtiyacı duyuyorum.
Tello:Fiziksel eksikliğini teknik yönüyle kapamayı başarabilen bir futbolcu olmasına rağmen Galatasaray maçında bunu da başaramayınca takımın temposuna ayak uyduramadı.
Açık Tribün:Alıştığımız suskun halleriyle bu maçta da bizleri şaşırtmayan açık tribün ilk yarının başı ve ikinci yarının sonu hariç vasatı aşamadı. Ama her şeyi bir kenara bırakırsak en büyük hata galibiyeti kaçırdığımız bu maçtan sonra Alper'e üçlü çektirmek oldu.Galatasaray taraftarı yapsa olağan karşılanabilecek bu duruma aklım ermedi...

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..