Ankaragücü Olayları

Hafta içi gruplarımızın ve derneklerimizin yaptığı bir açıklama sonrası oldukça şeyler döndü piyasada.Eskişehirspor'lu birçok kişi açıklamanın yersiz olduğunu ve dikkate alınmayacağını düşünürken Ankaragüçlü bazı taraftarların sanal taraftar platformlarında,yapılan açıklamayı kullanarak ''Geri vites yaptılar,Maç günü yaklaşınca yusuf yusuf attılar vs.'' şeklinde yakıştırmalar yapmaları gereksiz olan bir gerginliğin yaşanmasına sebep olmuştur.

Eskişehir'de taraftarların %90ının münferit olduğunu ve onların herhangi bir lideri olmadığı defalarca dile getirilmiş,uyarılar yapılmıştı.Ancak bu uyarılara değil,yapılan açıklamaya dayanarak maç günü erken saatlerde gelen ve şehri gezmek dolaşmak isteyen Ankaragüçlüler oldu.

Saat 11 civarı durum nasıl acaba diye Adalar'dan stada geçiş yaptım.Henüz fazla kişi yoktu Ankaragüçlü ama olanlar da terbiyesizlik yapmadan,sağa sola bulaşmadan geziyorlardı.

Bıçaklama olayına bu gördüğüm küçük grupların sebep olduğunu zannetmiyorum.Gören renkdaşlarımızdan öğrendiğim kadarıyla daha kalabalık başka bir grubun,taraftar grubumuzun simgesi olan cadde çevrelerinde attıkları ''Korktular kaçtılar bizi görünce ve Başkentin Bursa'dan başka dostu yok...'' şeklindeki alakasız sloganlar bombanın pimini çekmiş ve muhtemelen bu kişiler yüzünden,edebiyle gezen ve sloganlarla alakası olmayan kişilere olan olmuştur.

Eğer böyle birşey varsa taraftarlarımız ''1'' suçluysa gereksiz tezahüratları caddelerin henüz boş olmasını fırsat bilerek dile getirenler ''2'' suçludur.

Kafedeki Ankaragüçlülere önce 20 kişinin saldırdığı,sonra bu sayının 30-40 olduğu ve hatta 70 kişiydiler şeklindeki tutarsız verilen rakamlar da inandırıcılıklarının azaldığını göstermektedir.

Öyle ki o bölgede öbek öbek Ankaragüçlüler vardı ve sayılarının en az 100-150 olduğunu tahmin ediyorum.

Stad içersinde olanlara gelince ise,adamlara taraftarlarının öldüğü haberleri geliyor,kendimi onların yerine koyuyorum böyle bir durumda biz de Ankara'da koltuk söker küfür ederdik.

Şimdi bu olaylar sonucunda herkes açıklamaya güvenerek geldiğini söylüyor ama tribünde gösterilen satırlar da maalesef bu düşünceyi haksız gösteriyor bana göre.Demek ki yaşanacakları tahmin edenler de varmış.

Kesinlikle bıçaklama olayının Eskişehirsporluların büyük kısmı tarafından kabul edilemez olduğu belirtilmektedir,hiçbir şeyin insan sağlığından önemli olmadığının da farkındayız.

Bıçakla yaralanan Ankaragüçlü taraftarlara geçmiş olsun diyor eğer caddelerimizde edilen o gereksiz tezahüratlarda parmakları yoksa kendi adıma özür diliyorum.

(Dipnot : Salak salak 061626 Oluşumunu önümüze koyan embesiller,biz hadi gelin kardeş olalım falan demedik,tamamıyla o oluşumun içine çekilmeye çalışıldık.Ne biz Ankaragücü'nü ne de onlar bizi kardeş olarak kabul etmiştir...)

Ayrıca tüm bu yaşananlara rağmen kadroya sığmayan ve boşta kalan Ankaragücü futbolcuları maçı Eskişehirsporlu taraftarların içersinde izlemiştir.

0 yorum:

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..