Sizin ayıp olarak gördükleriniz, Bizim değerlerimiz..

Eskişehirspor Taraftarları olarak Cumartesi gece meydana gelen olaylar yüzünden gerek Cumartesi günü gerekse sonrasında emniyet ve birçok yerel basın mensubu tarafından haksız ithamlara maruz kaldık.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki, sezon başından beri 3 İstanbul takımının birbirleriyle oynadığı maçlar sonrası şehrimizde formasıyla gezmeye çalışanlar güzelce uyarılmış ve sene sonuna kadar bu şekilde devam edilmiştir.

Sezon başından beri yanında kız arkadaşı olan erkeğe, tek başına dolaşan bayanlara maksimum hoşgörüyle yaklaşılmıştır.

Bu hoşgörülü yaklaşımımızla birlikte birçoğu üniversiteli olan bu kişilerin büyük çoğunluğu bu tavrımıza saygı duyarak şehrimizde malum takımların formalarıyla gezmemeye özen göstermiştir.Çok az bir kesim ise tüm iyi niyetimizi suistimal edercesine olayların bu boyutlara gelmesine sebep olmuşlardır.

Şampiyonun belli olduğu gün Eskişehirsporumuzun da maçı vardı..O gün ve her gün için şehrimizde ''ESESES KİKİKİ ESKİ ESKİ ES'' çekmek kadar doğal birşey olamaz..

Fakat emniyet güçlerine göre o gün çekilen ''ESES''ler, terör örgütü liderini destekleyen söylemlerden daha terörist bir eylem olarak görülüyor olmalı ki tek suçları ''ESES'' çekmek olan taraftarlarımızı hedef alan ''Vurun..'' talimatları yağdı durdu.
Tamam içimizdeki bazı kişiler olayın boyutunu abartmış olabilir fakat emniyetin görevi de bu değil mi ? Suçlu ve suçsuzu ayırd ederek müdahalede bulunmak ?

Ama pardon..
Niçin bununla uğraşsınlar ki ?
Önüne geleni joplamak, kendilerini sırf insanların üzerindeki Siyah-Kırmızı'ya kitlemek, boğa gibi üstlerine koşuşturmak dururken..

Gelelim yerel basına..

Neymiş ?

O gece yaşananlar Eskişehir'in ayıbıymış, utancıymış..

Sizin ayıp olarak, utanç olarak gördüğünüz bu tür şeyler sayesinde bugün Eskişehirspor bir Sivas, bir Antalya ve daha fazlası bu şekilde olan şehir takımlarından farklıdır.

Sizin ayıp olarak, utanç olarak gördüğünüz bu tür şeyler sayesinde bugün Eskişehirspor bayrakları altında başka renklerin sevinci yaşanmamaktadır.

Sizin ayıp olarak, utanç olarak gördüğünüz bu tür şeyler sayesinde gittiğiniz şehirlerde meslektaşlarınızla bir araya geldiğinizde bir BJK-GS-FB formalı gördüğünüzde böbürlene böbürlene ''Eskişehir'de böyle dolaşamazlar, sadece ESKİŞEHİRSPOR var'' diyebiliyorsunuz.

Sizin ayıp olarak, utanç olarak gördüğünüz bu tür şeyler sayesinde Mithat Körler ''Bu şehir başka şehir'' diye şarkılar yapabiliyor.

Şimdi şapkanızı önünüze alın ve şöyle bir düşünün ;

12 Mayıs 2012..
Galatasaray şampiyon oldu ve Eskişehir'de her yer sarı kırmızı. Eskişehirsporlular azınlıkta ve sağda solda buruk gözlerle bakıyorlar olan bitene..
Takım seçme aşamasında olan küçük bir çocuk babasının elinden tutup veya kucağında gezerkenken bakıyor ki şehri sarı kırmızıya boyanmış.. Çok etkileniyor..
''Baba'' diyor..
''Söyle yavrum''diyor baba..
''Hani sen Eskişehirspor'u tut diyordun ya nerede onlar ? Siyah-Kırmızı değil miydi EsEs'in renkleri ? Niye heryer sarı kırmızı baba?'' diyor çocuk..
Yutkunuyor baba, hiçbirşey söyleyemiyor..

Ve çocuk başka bir takıma.. (Burayı söylemek istemiyorum!!!)

Çok acıklı bir durum, değil mi ?

Bizim derdimiz, bu şehrin misafirlerine yara aldırmak, kan dökmek, dehşet saçmak ve en önemlisi de Eskişehirsporu insanlardan soğutmak değil !

Bizim derdimiz ;

Baba olduğumuzda tutup çocuğumuzun elinden, aldığımızda kucağımıza, o gün başka bir takımın şampiyonluğu olsa bile heryerin Siyah-Kırmızı olduğunu bilmenin rahatlığı ile çıkabilmek şehrimizin caddesine sokağına..

''Bak yavrum'' diyeceğiz..
''Bu şehir Siyah-Kırmızı''
''Bu şehirde Eskişehirspor dışında başka bir şehrin takımının kutlaması yapılmaz..''
''Bu şehirde ben Eskişehirsporluydum, sen Eskişehirsporlu oldun, senin çocukların da Eskişehirsporlu olacak, çünkü başka bir seçenek yok...''
 diyebilmek bizim derdimiz..
Bizim derdimiz, tasamız, işimiz, gücümüz, varımız, yoğumuz ESKİŞEHİRSPOR!

Ya sizin derdiniz ne ?

Yaptığınız yalan haberleri düzeltmeniz istendiğinde avanta koparabilmek mı ?
Niçin avanta istediğiniz sorulduğunda ''Bizde böyle, önce karalar sonra isteğimizi söyleriz'' demek mi ?
Övdüğünüz bazı kişilerin haberlerini, o kişilerin hazırlattığı, beraber yediğiniz içtiğiniz sofralarında, beraber yazmaktaki derdiniz ne ?

Nesiniz lan siz, kimsiniz ?

Bizi 3-5 kuruşa kalemini satan bazı yazarlarla karıştırmayın..

Hakkınızda bildiklerimizi yazmaya kalksak, Eskişehir'de insan içine çıkacak yüzünüz kalmaz.. (Maskelerle dolaştığınızı düşünerek)
Bu taraftarı karşınıza alırsanız aç kalırsınız aç..

 Ha bir de madem ki o kadar çok düşünüyorsunuz insanların yaralanıp zor durumlara düşmemelerini..Haftada bir attığınız saçma sapan klasik başlıklı içi boş yazılar yerine, 1 gün önceden sağlam bir manşetle ''Bu şehrin kurallarını'', bu şehrin misafirlerine yayınlarsınız !

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal olsun çok güzel ve olayı tam anlamıyla açıklayan bir yazı..

Berke SAYICI

selaminko dedi ki...

Eskişehir'i rakip taraftara saygısı olmayan modernlikten bir haber bir şehir olarak anlatacaksanız anlatın. Ben bir Galatasaray taraftarıyım ama aynı zamanda Mersinliyim ve Bozüyükte yaşıyorum. Es-Es'in vakit bulduğum her maçına gitmeye çalıştım ve açıkçası her maçında da sanki yıllardır burada yaşıyormuşum gibi bu takımı sahiplenerek Es-Es'e destek olmaya çalıştım. Mersin geldiğinde MİY'nin hiçbir iddaası kalmamasından ötürü yine tercihim Es-Es'ten yana oldu. (MİY'yi neden desteklemiyorsun diye soracak olursan bunun hikayesi farklı. Şimdi ben Eskişehir'de yaşayan arkadaşımın evine GS-FB maçını evde izlemek üzere giderken üzerime formamı giyip kimseye sataşmadan efendi efendi gidemeyeceksem yazıklar olsun. Ki zaten gidemiyorum çünkü biliyorum ki ben onunla gezince birileri mutlaka kavga çıkartacak. Ayrıca yanılıyorumdur belki ama benim şahsi fikrim GS şampiyon olduğunda sokağa çıkıp cadı avına çıkanların FB sempatizanı, FB şampiyon olduğunda sokağa çıkıp cadı avına çıkanların da GS sempatizanı olduğunu düşünüyorum. Ciddi ciddi soruyorum Es-Es dışında desteklediğin ya da sempati duyduğun bir takımın yok mu? Yapılan şeyleri sanki çok büyük bir iş yapmışsınız gibi savunmanız doğru değil. Polis zaten pimi çekilmiş bomba gibi canı sıkıldıkça sağa sola sallıyor. Ama ben Eskişehir gibi modern bir kentten modern yaklaşımlar bekliyorum. Böyle yaparak başka şehirlerden gelen insanlara bu takımı sevdireceğiniz yerde bu takımdan tiksindiriyorsunuz.

Emre ANGI dedi ki...

selaminko, görüşlerinizi yansıttığınız için teşekkürler.

Elbette birileri diğer takımlara da sempati duyacak, elbette onların maçını bu şehirde izleyecek ama cadde ve sokaklarda bir başka takımın formasının görülmesi bu şehrin alışık olduğu durumlar değil.

Gelip de bizi başkalaştırma çabasında olmayarak, bu özelliğe saygı duyarak yaşasın şehrimize gelen siz değerli misafirler :)

Bu arada Gs şampiyon olunca Fb, Fb şampiyon olunca Gs'lıların çıkması gibi bir durum yok çünkü her kutlamaya çıkan kişiler hemen hemen aynı bizden yana..

Bu sefer de, ''O zaman onlar Bjk'lıdır'' kontrası bekliyorum :)

selaminko dedi ki...

yok o zaman o kontrayı yapmam. Şuna gerçekten saygı duyarım ki duyuyorum: Eskişehirde ilk önce ve hatta sadece Eskişehirspor desteklenir. Doğrudur ve sonuna kadar haklısınız. Kupa kutlamalarının yapılması rahatsız ediyorsa uyarılır güzelce ama bir insanın sadece gönül verdiği takımın forması ile sadece maç günü gezmesinde de bence sıkıntı yok olmamalı da. Şu an evimde 3 tane forma var. birisi galatasaray, birisi mersin idman yurdu birisi de Eskişeihrspor forması. bunların üçünü de yeri geldiğinde ciddi anlamda mutluluk duyarak giyiyorum üstüme. Çünkü sizin şehrinizin takımını sahiplenmenizi sevdim. Ama iş holiganlık boyutuna gelirse ha işte o zaman muhtemelen bütün fikirlerim değişir. Senin de dediğin gibi bizler misafiriz ve benim dediğim gibi biz bu şehirin stadına nerdeyse her hafta giderek bu şehrin takımına destek veriyoruz. En çok üzüldüğüm dönemler ise Es-Es ile Bozüyükspor maçlarının çakışması oluyor. Çünkü o zaman bir tercih yapmak zorunda kalıyorum ama aklım mutlaka diğer maçta da kalıyor. Mersinli olmama rağmen. Çünkü ben futbolu ve futbolun renklerini seviyorum (sarı-lacivert'i pek sevmem :) bir de şu robot olmadığını kanıtla mevzusuna da ayar oluyorum.

Anadolu'nun Son Kalesi!

Amigo Orhan

No Pyro No Party!

Yağmurda Çamurda

problem?

Seni Bizim Kadar...

Kuralları S*ktir Et!

Maziyi Savura Savura..

Her Zaman, Her Yerde !

Seninleyiz

Bir Defa Değil Bin Defa !

Aşk Siyah Kırmızı

Anti Bizans

Kaldırım Tribünü!

Tapmadık Asla..